Engelliler Aksazlar'da Doyasiya Eglendi

10-16 Mayis Engelliler Haftasi olmasi nedeniyle Fethiye Belediyesi tarafindan engellilere yönelik senlik düzenlendi.

Engelliler Aksazlar'da Doyasiya Eglendi


Fethiye’nin Aksazlar Koyu’nda gerçeklesen etkinlige Mugla Milletvekillerinin yani sira, Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca, CHP Mugla Il Baskani Adem Zeybekoglu, CHP Ilçe Baskani Mehmet Demir, meclis üyeleri, engelli dernekleri, rehabilitasyon merkezleri, engelliler ve aileleri katilim sagladi.

Çesitli müzikli etkinlikler ile baslayan senlikte palyaço oyunlari, yüz boyama, konserler gerçeklestirildi.

Sanatçilar Mustafa Selçukoglu ve Aysun Karasaçli konser verdi. Belediye Baskani Alim Karaca beraberinde milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte engelli ve ailelerini tek tek ziyaret etti.

Fethiye Zihinsel Engelliler Dernegi Baskani Necdet Yaman yaptigi açiklamada; “Asil sorunumuz yerel yönetimlerden engelli haklarimizin alinmasiyla ilgilidir. Sorunlarimizi ilgili kurumlara, kisilere anlatmak zorundayiz. Fethiye Belediye Baskanimiz Alim Karca siyasi anlayisi birakip engelsiz bir kent olusturabilmek için yollari ve kaldirimlari ele aldi. kendisine çok tesekkür ederim. kaldirimlar sadece engellilerimiz için yapilmiyor. Tüm vatandaslarimiz için yapiliyor. Fethiye Belediyesi bunu tamamladi. Bu organizasyonu gerçeklestiren tüm yetkililere çok tesekkür ederim”

Fethiye Belediyesi Engelliler Komisyonu Baskani Ayse Devrim Öztürk, “Bireysel olarak sorumluyuz. Çünkü engellilerle ilgili daha bilinçli ve farkinda bir bakis açisi olusturmaliyiz. Örnegin; anne baba olarak çocuklarimiza engelli birey hassasiyeti ögretmeliyiz ki, çocuk okula basladiginda engelli sinif arkadasini hor görmesin. Yerel yönetici olarak sorumluyuz. Çünkü kentlerimiz, sokak ve caddelerimizi her tür engele karsi erisebilir kilmaliyiz” dedi.



Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca ise “1 haftadir farkindalik etkinliklerimiz devam ediyor. Bugün yine farkli gruplarla, degerli olan canlarimiz ve yavrularimizla yine beraberiz. Seçimlerden önce rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ettigimizde verdigimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Ciddi altyapi ve üstyapi yatirimlari yapiyoruz. 1.5 ay sonra hepsi tamamlanacak. Yatirimlarimizi yaparken dezavantajli gruplarimizi düsünerek yapiyoruz. Bu süreçte tepkiler aldik. Ama ne olursa olsun verdigimiz sözlerin arkasindayiz. Sizler için engelsiz bir sehir olusturmak için projelerimize ve çalismalarimiza devam edecegiz. Fethiye’nin gelecegini hazirlamaya kararliyim. Bu yüzden cesurca adimlar atiyoruz. Sehrin temel yatirimlarini çözmek adina Büyüksehir Belediye Baskanimiz Osman Gürün’le çalisiyoruz. Biz yatirimlarimizi yaparken bazi siyasilerin neler konustugunu, sosyal medyada neler yazdigini siz biliyorsunuz. Ama biz çalismaya devam edecegiz. Bu sehir için her sey güzel olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA