Emiralem Çilek Festivali'ne Rekor Katilim

Menemen Belediyesinin ‘Çilek Tadinda Festival’ sloganiyla 12’ncisini düzenledigi Emiralem Çilek Festivali, Izmir ve Menemen’den gelen çok sayida vatandasi agirladi. Emiralem Çilek Festivalinde, binlerce vatandasla bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarini belirten Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Festivalimizi özlemisiz. Yaklasik 200 bin kisi ile bulustuk, 4 bin ton çilek satisi gerçeklestirdik” dedi.

Emiralem Çilek Festivali'ne Rekor Katilim
Menemen Belediyesi tarafindan, ’Çilek Tadinda Festival’ sloganiyla düzenlenen Emiralem Çilek Festivali, ikinci gününde de coskulu kalabaliga ev sahipligi yapti. Emiralem sokaklarina kurulan stantlarda üreticiler, çilek ve çilekten elde ettikleri ürünlerin satisini yaparken, vatandaslar da hem alisveris yapti hem de festival alaninda yapilan etkinliklerle keyifli vakit geçirdi.

Izmir ve Menemen halkinin yogun ilgi gösterdigi ve zaman zaman izdiham yasanan festivalde, üretici açilan stantlarda tüketiciyle aracisiz bulusma imkâni buldu. Festival çerçevesinde ‘En Güzel Çilek’, ‘En Güzel Çilekli Pasta’ ve 3 kategori de ‘En Güzel Tarla’ Yarismasi düzenlendi.

Yarismada dereceye girenlere ödüllerini; Menemen Kaymakami Fatih Yilmaz, Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ilçe Baskani Ali Riza Bölük, Ilçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev ve Belediye Meclis Üyesi Melih Damar verdi.

Festivalin ikinci gününde sahneye Gülben Ergen çikarken, coskulu kalabalik sarkilara eslik etti. Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, konser sonunda sanatçi Gülben Ergen ve konser alanini dolduran binlerle birlikte öz çekim yapti. Pehlivan tüm katilanlara ve festivalin basindan sonuna destek veren herkese tesekkür etti.

Yaklasik 200 bin kisiyi agirlamaktan dolayi mutlulugunu dile getiren Pehlivan, “Benim güzel Menemen ailem. Festivalimizi özlemisiz. 12. Geleneksel Emiralem Çilek Festivalimizi hep birlikte basariyla tamamladik. Üreticilerimiz yaklasik 4 bin ton çilek satisi gerçeklestirdi. Hem esnafimizin hem üreticimizin hem de kiymetli misafirlerimizin yüzü güldü. Menemen sizlerle, Emiralem sizlerle güzel. Hep birlikte iyi ki varsiniz” diye konustu.

Kaynak: İHA