Edirne Yeni Saray Ve Kazi Çalismalari Sergisi Açildi

Edirne Arastirmalari Sempozyumu çerçevesinde Balkan Kongre Merkezi fuaye alaninda Edirne Yeni Saray ve Kazi Çalismalari Sergisi açilisi gerçeklestirildi.

Edirne Yeni Saray Ve Kazi Çalismalari Sergisi Açildi
Sergide, Cumhurbaskanligi Kararli Kazilar içerisinde yer alan ve Trakya Üniversitesi himayesinde yil boyunca devam eden Edirne Yeni Saray kazisina dair görseller ve bilgiler yer aldi.

Edirne Yeni Saray Kazi Baskani Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Apa Kurtisoglu, “Edirne Yeni Saray Kazi Ekibi olarak hem sarayin tarihçesini hem de buluntulara yönelik olarak sizlere tanitmak maksadiyla küçük bir sergi hazirladik” dedi.

Kazi çalismalarinin üçüncü yilinin tamamlanmak üzere oldugunu ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, “Edirne Yeni Saray kazisinin Doç. Dr. Gülay Apa Kurtisoglu ve ekibi tarafindan yürütülüyor olmasi Üniversitemiz açisindan büyük bir prestij. Kazi çalismalari, pek çok bilimsel bulusla ve pek çok yayinla daha çok ses getirecek. Böyle bir sempozyumda Edirne Sarayi’nin hatirlanmasinin anlamli olacagini düsündük” ifadelerini kullandi.

Açilis kurdelesinin Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Edirne Yeni Saray Kazisi Baskani Doç. Dr. Gülay Apa Kurtisoglu ve Edirne Arastirmalari Sempozyumu katilimcilari tarafindan kesilmesinin ardindan sergi gezildi.

Edirne Yeni Saray ve Kazi Çalismalari Sergisi, sempozyum süresince Balkan Kongre Merkezi Fuayesinde ziyaretçilerin begenisine sunuldu.
Kaynak: İHA