Çekmeköy'de Engelli Bireyler 'Engelsiz Yasam Festivali'nde Gönüllerince Eglendiler

Çekmeköy’de, 10-16 Mayis Dünya Engelliler Haftasi sebebiyle Çekmeköy Belediyesi tarafindan düzenlenen ’Engelsiz Yasam Festivali’nde engelli bireyler ve aileleri gönüllerince eglendi. Festivale Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz da katilim saglayarak ailelere çiçek dagitti.

Çekmeköy'de Engelli Bireyler 'Engelsiz Yasam Festivali'nde Gönüllerince Eglendiler


Dünya Engelliler Haftasi sebebiyle Çekmeköy Belediyesi tarafindan organize edilen ’Engelsiz Yasam Festivali’nde engelli bireyler lunaparkta doyasiya eglendi. Tasdelen’de bulunan bir lunaparkta düzenlenen festivalde engelli bireyler ve aileleri çarpisan araba, atlikarinca, balerin gibi lunapark oyuncaklarinda eglenceli zaman geçirdi. Yüzlerce engelli bireyin katildigi festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivale, Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz katilim saglayarak ailelere ve çocuklara çiçek dagitti.



“Belediyelerimizin verdigi destek ile ailelerimiz ve çocuklarimiz rahatlamis durumda”

Festivale katilan engelli birey babasi Muhammet Sabuncu, “Biz Belediye Baskanimiz Ahmet beyden memnunuz. Engellilerin bütün kosullarinda yapilmasi gereken her seyi yapiyor Ahmet bey. Bundan daha iyisi olmaz. Bunlar engelsiz çocuklar. Bir dakika sonra ne olacagimiz belli degil. Insanlar Bu yasanti ile çevresine bakarsa bu çocuklarin engelsiz oldugunu görecek zaten.” dedi.



“Belediye olarak yaptigimiz bu hizmetlerden dolayi çok mutluyuz ”

Festivale katilim saglayan ve ailelere çiçek dagitan Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz, “Bir tane engelsiz yasam merkezimiz var, 500’ün üzerinde evladimiza orada hizmet veriyoruz. Çok önemli bir hizmet. Bugüne kadar Çekmeköy Belediyesi olarak yaptigimiz hizmetlerin basinda geliyor. Ve bu aileleri istedik ki burada eglendirelim, güzel anlar yasatalim. Her birimiz bir engelli adayi olarak bu kardeslerimizin yanindayiz. Hiç evinden çikamayan aileler çocuklarini okulumuza getirerek hem kendilerine sosyal bir imkan taniyorlar hem de çocuklarin orada her türlü egitimini verecek bir imkan saglamis olduk. Bugün de onlarla birlikteyiz. Biz bu konuda Belediye olarak yaptigimiz hizmetlerden dolayi çok mutluyuz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA