BM Gibi Üniversite Açiklamasi 120 Ülkeden 5 Bin Yabanci Ögrenci

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “120 farkli ülkeden 5 bin kadar uluslararasi ögrencimiz var. Balkan ülkeleriyle yaptigimiz çalismanin bir benzerini Afrika ile devam ettirecegiz” dedi.

BM Gibi Üniversite Açiklamasi 120 Ülkeden 5 Bin Yabanci Ögrenci


OMÜ tarafindan 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kapsaminda düzenlenen "19 Mayis Gençlik Haftasi Etkinlikleri" basladi.

OMÜ Yasam Merkezi önünde açilis töreni düzenledi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan etkinliklerde semazen ve çesitli gösteriler yapildi.

“OMÜ’nün adini aldigi bir günü kutluyoruz”

19 Mayis’i 1 hafta boyunca farkli etkinliklerle kutlayacaklarini belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bugün OMÜ’nün adini aldigi bir günü kutluyoruz. Biz bu etkinlikleri bayram sevincini yasamak ve diri tutmak için 1 haftaya yaydik. Etkinliklerimiz 2’ye ayriliyor. Bunlardan biri sanatsal etkinlikler. Bir medeniyeti ayakta tutan unsurlardan biri sanattir. Sanati, edebiyati ve estetigi yok sayan bir medeniyetin güçlü olmasi mümkün degil. Teknik ve teknoloji bunun omurgasidir ama omurganin sanat gibi diger unsurlara da ihtiyaci var. OMÜ olarak bir hafta boyunca farkli birimlerimiz ortak ve kümelenmis bir biçimde kampüslerimizde 19 Mayis’i kutlayacagiz. Bunun bir bayram olarak yasanmasini, bayraminin diri tutularak geçekte bu etkinligin daha güçlü olmasi için birçok etkinlikle bunu desteklemeyi planladik. Senliklerimiz bugün açildi. Tüm birimlerimiz 1 stant ile yerlerini aldi. Ögrenciler farkli etkinliklerle bugünü yasayacak ve yasatacak” dedi.



“OMÜ’de 120 ülkeden 5 bin yabanci ögrenci var”

Ondokuz Mayis Üniversitesi’nde sadece Türk degil 120 farkli ülkeden ögrencinin ögrenim gördügünü açiklayan Rektör Ünal, “OMÜ gücünü sadece Türkiye’deki ögrencilerle paylasmiyor. 120 farkli ülkeden 5 bin kadar ögrencimiz var. Bu ögrencilerin dagilmasini tek bir bölgeden degil de farkli bölgelere bu ögrenci portföyünün dagilmasini istiyoruz. Kisa süre önce 3 ülkede, 8 üniversitede is birligi arayisimiz oldu. Burada 1 ülke ile protokol yaptik. Bazi üniversitelerle de üzerinde çalismak üzere protokol yapmayi planladik. Üniversitelerden güç almak ve destek vermeyi amaçladik. Son temaslarimiz Balkan bölgesiyle alakaliydi. Önümüzdeki günlerde Afrika ile benzer bir çalismamiz olacak. Cografyayi 5 bölgeye ayirdik. Her bir bölge için masalar kurduk. Sadece hoca ya da ögrenci almak degil o bölgelerle alakali bilimsel çalismalari yapmak ve devletimizin bu noktada gücünü arttirmasi için de bu bilgiyi hizmete sunmak istiyoruz” diye konustu.

OMÜ Gençlik Haftasi Etkinlikleri, Yasam Merkezi’nde 4 gün boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA