'Bin 147 Adet Yangin Türkiye'nin 54 Bölgesinde Ayni Anda Oldu 731'I Ayni Gün Söndürüldü'

2022 yili ‘Orman Yanginlari Hazirlik Degerlendirme Toplantisi’na Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci katildi. Bakan Kirisci, orman yanginlarina karsi alinan tedbirlerle ilgili olarak önemli açiklamalarda bulundu.

'Bin 147 Adet Yangin Türkiye'nin 54 Bölgesinde Ayni Anda Oldu 731'I Ayni Gün Söndürüldü'


2022 yili ‘Orman Yanginlari Hazirlik Degerlendirme Toplantisi’ Istanbul Orman Bölge Müdürlügü Fatih Ormani Kampüsü’nde gerçeklesti. Toplantiya Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Veysel Tiryaki, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve çok sayida davetli katildi.

Bakan Kirisci, geçtigimiz yil bin 147 adet yanginin, Türkiye’nin 54 bölgesinde ayni anda oldugunu ve 731’inin ayni gün söndürüldügünü belirtti.

Yapilan açiklamalardan sonra Bakan Kirisci, gazetecilerin sorularini cevapladi. Ardindan Orman Genel Müdürlügüne ait itfaiye araçlari ve son teknoloji ile donatilmis ekipmanlarda incelemelerde bulundu.

"BIN 147 ADET YANGIN TÜRKIYE’NIN 54 BÖLGESINDE AYNI ANDA OLDU 731’I AYNI GÜN SÖNDÜRÜLDÜ"

Toplantida konusan Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, "Anadolu’nun pek çok cografyasinda yagislar var. Bu yagislarin mayis ayinda olmasi geçtigimiz yila göre orman yanginlari konusunda daha az yangin olacagi konusunda bizi umutlandiriyor. Orman yanginlari her zaman oluyor. Bin 147 adet yangin Türkiye’nin 54 bölgesinde ayni anda oldu. Bunlarin 16’si hariç, digerlerinin tamami yani 731’i ayni gün söndürüldü. Sadece lokal olarak orada bulunan insanlar iste siyasiyse siyasi veya duyarli bir vatandassa arayip bilgi veriyor. Ama bizim bildigimiz ve söndürülmesi konusunda arkadaslarimiz gayret gösterdi. Tabi bu terör hadisesi, terörle baglantili olma konusu, yani bizim su ana kadar geçtigimiz yil ki olaylara bakacak olursak böyle birebir bizim takip edebildigimiz bir durum degil, ama bize akseden bir durum da söz konusu yok.”

(Hasan Zahid Ezim /IHA)
Kaynak: İHA