Baskan Çondur; 'Ege Bölgesi, Cazibe Merkezi Haline Geldi'

TOBB 78. Genel Kurul Toplantisi’nda Ege Bölgesi’ni temsilen konusan Aydin Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Fevzi Çondur, gelisen tarim ve sanayisine dikkat çekerek “Ege Bölgesi, cazibe merkezi haline gelmistir” dedi.

Baskan Çondur; 'Ege Bölgesi, Cazibe Merkezi Haline Geldi'


Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi‘nin (TOBB) elektronik ortam üzerinden düzenledigi 78. Genel Kurul Toplantisi’nda Ege Bölgesi’ni temsilen konusan Aydin Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Fevzi Çondur, damga vurdu. Ege Bölgesi’nin her geçen gün artan tarim, sanayi ve ticaret hacmi ile cazibe merkezlerinden birisi haline geldigini vurguladi.

Genel Kurul Baskanligini Necdet Takva’nin yaptigi TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Konsey Baskanlari ve 81 ilin TOBB Delegelerinin katilim sagladigi 78. Genel Kurul Toplantisi’nda, Aydin Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Fevzi Çondur, Ege Bölgesi Oda ve Borsalarini temsilen konusma gerçeklestirdi.

Üretimin, ticaretin, ihracatin, istihdamin ve beraberinde ülkemiz ekonomisinin tamaminin temsil edildigi çati kurulus olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin, tüm dünyayi etkisi altina olan pandemi sürecinde, ülkemizin gelecegine iliskin konularda 365 oda ve borsa yönetimi ile istisarelerde bulundugunu ifade eden Aydin Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Fevzi Çondur, reel sektörün sorunlarinin, üye taleplerinin ve beklentilerinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Rifat Hisarciliklioglu nezdinde yetkili mercilere iletildigini belirtti.



Ege Bölgesi’nin cazibe merkezlerinden birisi oldugunu ifade eden Baskan Çondur; “Ülkemizin en gelismis bölgeleri arasinda yer alan Ege Bölgesi, tarimi, sanayisi, ticari hacmi ve turizmi ile cazibe merkezi haline gelmistir. Birligimiz çatisi altinda yer alan ve reel sektörün sikintilarini, en iyi bilen ve yakindan takip eden Ege Bölgesi oda ve borsalari, ülkemiz ekonomisinin kalkinmasi adina özveriyle çalismistir” dedi.



Ege Bölgesi’nde 2021 yilinda toplam 28 Milyar 158 Milyon Dolarlik ihracat gerçeklestigini belirten Çondur, bölge ekonomisine, tarima dayali sanayinin büyük katma deger sagladigini ifade etti.



Ege Bölgesi’nde tarim ve sanayinin gelistirilmesi amaciyla çok yönlü projeler hayata geçirildiginin altini çizen Çondur; “Planlanan her bir yatirimda bölgesel olarak kalkinma ve ülkemiz ekonomisine katki saglamak hedeflenmistir. Önemli ölçüde ülkemiz istihdamini destekleyen ve ihracat potansiyeli yüksek olan bölgemizin gelisimi hususunda oda ve borsalarimiz, Birlik Baskanimiz M.Rifat Hisarciklioglu öncülügünde, hükümetin destekleyici politikalari ile üretim ve yatirim odakli projelere imza atmaya devam edecektir. Ege Bölgesi oda ve borsalari olarak, üzerimize düsen vazifeyi ilk günkü heyecanla yerine getirip, ülkemizin yarinlarini daha güçlü kilmak adina var gücümüzle çalisacak, bölgemizin ve ülkemizin kalkinmasi adina rol model almaya devam edecegiz” dedi.



Özverili çalismalarindan dolayi Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Rifat Hisarciklioglu’na, TOBB Yönetim Kurulu’na, Konsey Baskanlari’na ve üyelerine, tüm kurul yönetimlerine ve delegelere Ege Bölgesi oda ve borsalari adina tesekkürlerini ileten Çondur, 78. Genel Kurul Toplantisi’nin ülkemize, TOBB camiasina ve tüm insanliga faydali olmasini temenni etti.

TOBB Baskani M.Rifat Hisarciklioglu, Genel Kurul sonrasi sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “81 il ve ilçelerden katilan tüm delegelerimize tesekkür ediyorum. Oda ve Borsalarimizla birlikte üyelerimizin sikintilarini takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edecegiz” dedi.



Çevrimiçi gerçeklestirilen toplantiya Yönetim Kurulu Baskani Fevzi Çondur’un yani sira Aydin Ticaret Borsasi Meclis Baskani Bahri Erdel, TOBB Genel Kurul Delegeleri Riza Uyar, Cengiz Ülgen, Ali Çevik ile Genel Sekreter Neslihan Duymaz katilim sagladi.
Kaynak: İHA