Baskan Büyükkiliç, Uzman Hekimlerle Koramaz Vadisi'nde Bulustu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, esi Dr. Necmiye Büyükkiliç ile birlikte Türkiye Spor Yaralanmalari Artroskopi ve Diz Cerrahisi Dernegi üyeleri ile Koramaz Vadisi’nde bir araya geldi.

Baskan Büyükkiliç, Uzman Hekimlerle Koramaz Vadisi'nde Bulustu
Esi Dr. Necmiye Büyükkiliç’in da eslik ettigi programda konusan Baskan Büyükkiliç, “Kayseri kadim medeniyetler sehridir. Degisik medeniyetlere ev sahipligi yapilan en önemli bölgelerden birisi de suanda Koramaz Vadisi bölgesi olarak bilinen, Mimar Sinan’imizin dogdugu güzel beldemizdir” dedi.

Bilimsel çalismalarin yaninda tarihi dokuyu ve kültürel çalismalari da ön plana çikarmayi amaçladiklarini ifade eden Büyükkiliç, Kayseri’nin 5 üniversitesi bulunmasinin yani sira saglik turizminin de önemli bir merkezi oldugunu anlatti. Baskan Büyükkiliç, kentte 3 organize sanayi, 1 serbest bölge ve bin 800 civarinda endüstri merkezi oldugunu, son süreçte tarim ve hayvancilik alaninda büyük mesafe alindigini vurgulayarak, “Kayseri’yi bu yönde de belediye olarak tesvik etmeye çalisiyoruz. Amacimiz kendi kendine yeten bir sehir olmasidir. Çok sükür iyi noktadayiz. Kayseri kimseye yük olmaz, en önemli özelliklerimizden birisi de hayirseverler ile anilan bir sehir olmasidir. Üniversitelerde, saglik kuruluslarinda, egitim kuruluslarinda ya da bir dini tesiste bir hayirseverin ismi yazar. Böylece sehrimiz kazaniyor, insanlik kazaniyor. Her sehrin bir anilma boyutu vardir, bizim ki de böyle anilir” diye konustu.

Erciyes Kayak Merkezi’nin hem kis hem de yaz aylarinda önemli bir merkez oldugunun altini çizen Büyükkiliç, “Erciyes Kayak Merkezi sehrimizin degil, dünyanin önemli kayak merkezlerinden bir tanesidir. 19 mekanik tesis, 40’a yakin kayak pisti, 130 kilometreden fazla kayak pist uzunlugu olan tesisimizdir” diyerek, Yüksek Irtifa Merkezi’nin de önemli bir kamp merkezi olarak kullanildigini ifade etti.

Baskan Büyükkiliç, Kayseri’nin hosgörülü, hayirsever, misafirperver özellikleri olan devletine, milletine bagli olan güzel bir sehir oldugunu belirterek, “Bir doktor agabeyiniz olarak bu sehre hizmet etmekten, bu sehrin hizmetkâri olmaktan, fedakâr mesai arkadaslarimla bizi seven, güvenen hemserilerimize layik olmak için gayret göstermekten keyif aliyoruz” seklinde konustu.

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birligi Dernegi (TOTBID) Baskani Prof. Dr. Cem Nuri Aktekin de Kayseri’nin gelismesinde büyük katkisi olan Baskan Büyükkiliç’a tesekkür ederek, “Belediyecilik anlayisi ile yapilan çalismalarin Kayseri’yi çok ileri götürdügünü gördük. Bu anlamda baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Ancak sehirler bu sekilde yapilan bu islerle bir yere geliyor, hakikaten eskiden geldigimiz sehrin çok daha güzel yere geldigini görmek bizi ayrica mutlu etti. Ev sahipliginden dolayi hem Fatih hocamiza hem de sayin baskanimiza tesekkür ediyorum. Kayseri’yi bu hale getirdigi için tekrar minnettar oldugumuzu söylemek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Program sonunda misafirlere, Koramaz Vadisi’nin tarihini anlatan ‘Osmanli’dan Günümüze Koramaz Vadisi Tarihi’ adli kitap hediye edildi.

Öte yandan program öncesi ayagi burkulan Eren Deniz isimli çocuga programda bulunan bir uzman hekim tarafindan ilk müdahale yapildi.
Kaynak: İHA