Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Halkali-Istanbul Havalimani Metro Hattinda Yüzde 78 Ilerleme Kaydettik'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Halkali-Istanbul Yeni Havalimani metro hattindaki çalismalarda gelinen asamayi, “Projemizde yüzde 78 ilerleme kaydettik. 31.5 kilometre olan metro hattinin günlük tasima kapasitesi 600 bin yolcu” sözleriyle açikladi.

Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Halkali-Istanbul Havalimani Metro Hattinda Yüzde 78 Ilerleme Kaydettik'
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, yaptigi yazili açiklamada Istanbul’da trafik yükünü hafifletecek metro projelerinde adim adim sona yaklasildigini kaydetti.

Istanbul’daki rayli sistem aginin 260 kilometre oldugunu animsatan Karaismailoglu, yapimi devam eden projelerin tamamlanmasiyla, bu rakamin 363 kilometreye yükselecegini ifade etti.

Istanbul’da 7 ayri hatta, 103 kilometrelik kent içi rayli sistem üzerinde gece gündüz çalisildiginin altini çizen Karaismailoglu, “Bu projelerden biri olan Halkali-Istanbul Yeni Havalimani metro projesinde TBM ile yapilan tünel açma çalismalari tamamlandi. Projede 8 TBM 55 bin 720 metre tünel kazdi. Projemizde yüzde 78 ilerleme kaydettik. 31.5 kilometre olan metro hattinin günlük tasima kapasitesi 600 bin yolcu. Projenin tamamlanmasiyla seyahat süresi de Halkali-Istanbul Havalimani arasinda 30 dakikaya inecek” ifadelerini kullandi.

5 hatla ile entegrasyon saglandi

7 istasyonun bulundugu proje ile Istanbullulara konforlu, hizli ve güvenli ulasim imkani saglanacagina dikkati çeken Bakan Karaismailoglu, söyle devam etti:

“Kent merkezinde ve Basaksehir Arnavutköy ilçelerinde yasayan vatandaslarimizin Eyüp, Kagithane, Besiktas’a metro ile baglantilarini saglayacagiz. Halkali- Istanbul Yeni Havalimani metro hatti, Gayrettepe-Yeni Havalimani Hatti, Vezneciler-Arnavutköy Hatti, Basaksehir-Kayasehir Hatti, YHT Hatti ile Marmaray Hatlarina ve Yenikapi-Kirazli-Halkali Hattina entegredir. Istanbul’u rayli sistemlerle nakis gibi isliyoruz. Istanbul’da sehir içi ulasimini, daha hizli, daha ekonomik, daha çevreci ve daha konforlu hale getirmek için 7/24 hizmet esasina göre çalisiyoruz. Biz, halka hizmeti, Hakk’a hizmet olarak görüyoruz. Baskalarinin yaptiklari hizmetlerin üzerine konup, algi operasyonlariyla siyasi rant devsirmiyoruz. Görev alanlarimiza giren islerden imtina edip, yükü baskalarina atmiyoruz. Baskalarinin ne dedigine kulak asmadan, polemige girmeden, eser siyasetimizden ödün vermeden, milletimiz için çalismalarimizi sürdürecegiz.”
Kaynak: İHA