Antalya'da 50 Yillik Içme Suyu Hatti Yenileniyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Muratpasa ilçesi Sirinyali ve Fener Mahallesi’ni kapsayan 50 yillik içme suyu sebekesi ve yagmursuyu drenaj hattini yeniliyor.

Antalya'da 50 Yillik Içme Suyu Hatti Yenileniyor
Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügünün, kent merkezi ve ilçelerde içme suyu ve yagmur suyu altyapisinin eskiyen ve sorunlu bölümlerini yenileme çalismasi sürüyor.

70’li yillardan kalma borular degisiyor

Muratpasa ilçesindeki Sirinyali ve Fener Mahallesi’ni kapsayan Eski Lara Yolu üzerinde ASAT ekipleri tarafindan sebeke ve drenaj hatti yenileme çalismasi yapiliyor. Sirinyali ve Fener Mahallesi’ni kapsayan alanda dört bin 500 metrelik bir çalisma yürütülüyor. Içme suyu yenileme çalismasiyla 1970’li yillardan kalma kullanim ömrünü tamamlamis borular standartlara uygun yenileriyle degistiriliyor. Çalismanin tamamlanmasiyla birlikte vatandaslar artik su kesintisi yasamayacak ve daha verimli içme suyu alacak. ASAT ekipleri ayrica ayni bölgede yagmursuyu drenaj hatti çalismasi da yapiyor. Yeni yagmur suyu drenaj hatlari, yogun yagislarin ardindan su birikmesi nedeniyle hem trafikte yasanan olumsuzluklari hem de mahalle sakinlerinin yasadigi sorunlari en aza indirecek.

Mahalle sakinleri memnun

Çalismadan duyduklari memnuniyeti dile getiren Fener Mahalle Muhtari Mehmet Çakir, “Mahallemizde yillardir içme suyu drenaj çalismasi yapilmadi. Bugüne kadar çözülemeyen sorun bu dönemde çözülüyor. Borular çürük oldugu için patlaklar olusuyor vatandaslar sikinti yasiyor. Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT ekipleri simdi mahallemizde çalisma baslatti ve eskiyen borulari yeniliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA