6. Uluslararasi Türkiye Mozaik Korpusu Sona Erdi

Türkiye’den 37, yurtdisindan 27 bilim insaninin Antik ve Ortaçag mozaik arastirmalari, mozaik koruma uygulamalari ve önerileri, modern mozaik uygulamalariyla ilgili 11 oturumda 42 sunum yaptigi ve üç gün süren 6. Uluslararasi Türkiye Mozaik Korpusu Mudanya Sempozyumu sona erdi.

6. Uluslararasi Türkiye Mozaik Korpusu Sona Erdi
Myrleia Antik Kenti’nde 3. yüzyila tarihlenen mozaiklerle dikkati çeken Mudanya’nin ev sahipligini yaptigi 6. Uluslararasi Türkiye Mozaik Korpusu Sempozyumu sona erdi.

Bursa Uludag Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü koordinesinde, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Mudanya Belediyesi isbirligiyle düzenlenen sempozyum Türkiye ve dünyadan bilim insanlarini Mudanya’da bulusturdu. Türkiye’den 37, yurtdisindan 27 bilim insani, Antik ve Ortaçag mozaik arastirmalari, mozaik koruma uygulamalari ve önerileri, modern mozaik uygulamalariyla ilgili 11 oturumda 42 bildiri sundu. Sempozyum çerçevesinde akademisyenler, Myrleia’dan Mudanya isimli serginin açilisina katildi, Girit ve Tirilye’yi ziyaret etti. Sempozyum katilimcilari daha sonra Mudanya’nin ilk kuruldugu yer olan 2 bin 700 yillik Myrleia Antik Kenti’nde Roma dönemine ait mozaikleri inceledi.Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz, tarihi ve kültürel mirasin, bir toplumun üyelerine ortak geçmislerini anlatan, aralarindaki dayanisma ve birlik duygularini güçlendiren bir hazine oldugu gerçeginden hareketle Mudanya’nin tarihi ve kültürel degerini tüm insanliga sunma hedefine katkilarindan dolayi tüm katilimcilara tesekkür etti.
Kaynak: İHA