19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, “Yarinlarimizin en büyük güvencesi gençleri, gelecege hazirlamak hepimizin öncelikli görevidir” dedi.

19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami
19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Prof. Dr. Dagli, tarihin dönüm noktalarindan biri olan 19 Mayis 1919’un, büyük bir milletin tüm yokluklara ragmen birlik ve beraberlikle hareket ederek zulme karsi boyun egmeyecegini tüm dünyaya duyurdugu önemli bir gün olduguna vurgu yapti.

Kurtulus Savasi’nin kazanilmasinda her yastan vatandasin büyük kahramanliklar gösterdigini animsatan Prof. Dr. Dagli, mesajinda su görüslere yer verdi:

“Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayis 1919 tarihinde Bandirma Vapuru ile Samsun’a çikarak, kurutulus mesalesini yakmis ve bu mesalenin tüm vatani aydinlatmasi için aziz Türk Milletine güvenmistir. Aziz Türk milleti, Ata’sinin aydinlattigi yoldan gitmekte hiç tereddüt etmemis, bagimsizlik ugruna her türlü fedakarligi göstermis ve muzaffer olmustur.

Büyük Önder, bu büyük zaferi armagan ettigi gençlere olan güven ve inanciyla ilgili su ifadeleri kullanmistir: ‘Biz her seyi gençlige birakacagiz. Gelecegin ümidi, isikli çiçekleri onlardir. Bütün ümidim gençliktedir.’ SANKO Üniversitesi olarak bizler de kuruldugumuz günden bu yana, ülkesine, milletine ve tüm insanliga saglik alanindaki çalisma ve basarilariyla katki saglayan gençler yetistirmeye devam edecegiz.”

“Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere, vatan topragimiz ve al bayragimiz için canlarini feda etmekten çekinmeyen aziz sehitlerimizi rahmet ve minnet, kahraman gazilerimizi saygiyla aniyor, degerli gençlerimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini en içten dileklerimle kutluyorum.”
Kaynak: İHA