ULUTEK Teknopark'ta Üniversite-Sanayi Bulusmasi Için Yapilan Seminerler Tamamlandi

Bursa Uludag Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ULUTEK Teknopark is birliginde düzenledigi bilgisayar programciligi seminerleri sona erdi.

ULUTEK Teknopark'ta Üniversite-Sanayi Bulusmasi Için Yapilan Seminerler Tamamlandi
Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) Bilgisayar Programciligi bölümü ögrencilerinin mesleki gelisimi, sanayi ile bulusmasi ve üniversite-sanayi is birligi çerçevesinde mesleki egitimde nitelikli is gücünü yetistirmek hedefiyle ULUTEK Teknopark is birliginde düzenlenen 2021-2022 Bahar Dönemi seminer programlari tamamlandi. ULUTEK Teknopark’ta gerçeklestirilen seminerin son gün konusu ‘Üretimde Nesnelerin Interneti (IOT) ve Akilli Üretim Için Moore Kanunu’ oldu. Seminer sonunda BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Irfan Karagöz ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ögrencilere sertifika verdi.

BUÜ Teknik Bilimler MYO Müdür Yardimcisi/Bilgisayar Programciligi Program Baskani Ögr. Gör. Ebru Yeniman Yildirim tarafindan organize edilen seminer programi ile ULUTEK Teknopark ve bölgede yer alan yazilim sirketlerinin destekleriyle, gençlerin istihdam edilebilirligini kolaylastirmak, mesleki bilgi ve beceri düzeylerini yükseltmek ve teknolojik gelismelere adaptasyonunu saglamak hedeflendi. ABD Arizona Eyalet Üniversitesi Elektrik, Bilgisayar ve Enerji Mühendisligi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Bertan Bakkaloglu, seminerde ögrencilere Moore Kanunu, IoT’nin üretimde gelisim yapisi, sensörler, veri aglari, ABD ve dünyadan IoT’nin son uygulama örnekleri ve IoT politikalari konusunda bilgiler verdi.

Ögrencilerle tecrübe paylasimi yapan ve kariyer planlamasi için tavsiyelerde de bulunan Bertan Bakkaloglu, “Su anda 10 milyardan fazla nesne internete bagli çalisiyor ve 2030’da bu rakamin 25 milyar olacagi öngörülüyor. IoT üretim ve fabrika uygulamalarinin 2025’e kadar 1.2 trilyon dolar tasarruf ve 3.7 trilyon dolar kâr saglamasi bekleniyor” dedi.

Akilli üretimde IoT’nin tedarik yönetiminde, çalisma verimliligi, öngörücü bakim ve envanter optimizasyonu alanlarinda kullanildigi bilgisini de veren Bakkaloglu, “Özellikle Türkiye’de tarim alaninda IoT kullanimi üretimdeki verimliligi ciddi anlamda etkileyecektir. Birçok IoT uygulamasinin basarisi, tamamlayici teknolojiler ve sistemlerin basarisina bagli” ifadelerini kullandi.

Seminer sonunda programi tamamlayan ögrencilere sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA