Uçurtma Senligi Izdihama Dönüstü, Eglenmeye Gelen Çocuklar Ezildi

Kastamonu’da düzenlenen uçurtma senliginde ücretsiz dagitilan uçurtmalardan alabilmek için çocuklar ve aileleri izdiham olusturdu. Uçurtma alabilmek için yaklasik 1 saat sicak altinda çocuklariyla birlikte bekleyen aileler, görevlilere tepki gösterdi.

Uçurtma Senligi Izdihama Dönüstü, Eglenmeye Gelen Çocuklar Ezildi
Kastamonu’da Kadi Dagi Mevkisinde uçurtma senligi düzenlendi.

Senlikte Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan ücretsiz bir sekilde çocuklara uçurtma dagitilacagi duyuruldu. Aileler, çocuklariyla birlikte senlik alanina geldi. Senlige havanin da güzel olmasi sebebiyle çok sayida aile, çocuklariyla birlikte katildi.

Yaklasik 1 saat boyunca sicak altinda çocuklariyla birlikte uçurtmalarin dagitilmasi için bekleyen aileler, görevlilere tepki gösterdi. Uçurtmalarin bir an önce dagitilmasini isteyen aileler, ücretsiz dagitilacagi duyurulan uçurtmalarin dagitilmamasi üzerine görevlilerle tartisti. Tepkiler sonrasinda uçurtmalarin dagitimina baslanildi. Ücretsiz dagitilan uçurtmalari almak isteyen yüzlerce aile ve çocuklar, izdihama sebep oldu. Dagitilan uçurtmalardan alabilmek için çocuklar ve aileler, dagitimin yapildigi kamyonetin üzerine kadar çikti. Görevliler ise uçurtmalari etrafa atarak dagitmaya çalisti. Bu sirada bazi çocuklar, olusan izdihamda ezildi. Bir çocuk ise annesinin yanindan kayboldu.

Senlikte aileler, hem organizasyona hem de yetersiz kalan güvenlik önlemlerine tepki gösterdi.

“Ben çocugumun gözyasi ile nasil eglenecegim”

Organizasyonun yetersiz kaldigini söyleyerek tepki gösteren Gülsen Çelik isimli vatandas, “Çocuklarimizin agladigi bir yerde senlik olamaz. Burada bir senlik yapilacaksa tutup bu uçurtmalari Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün önünde dagitirsin. Herkes bu alana uçurtmasiyla birlikte gelecek. Millet ekmek kavgasi gibi 10 paralik uçurtma için burada üst üste kavga ediyor. Görevli olmadigini söylüyor ama kamyonete çikmis, dagitmiyorum diyor. Kamyonete çikip uçurtmanin üzerine oturmus, bunlari dagitmam benim diyor. Sana bu hakki kim veriyor. Orada görevli yok mu? Görevli görevini düzgün yapmiyorsa organizasyonda sikinti var demektir. Güvenlikte yok. Millet burada üst üste, bir tek güvenlik yok. Bir tek siren çalindigini duydum, o da dagitim bitince. Ben senlige gelmisim benim çocugum agliyor, böyle senlik mi olur. Hadi eglenelim biz simdi. Ben çocugumun gözyasi ile nasil eglenecegim” dedi.

Saat 13.00’da senlik alanina geldiklerini fakat kimsenin ortada olmadigini söyleyen Funda Yildirim ise, “Gerçekten çok ayip bir sey. Rezilligimizle kaldik. Çocugumuz için 10 paralik uçurtmanin da derdinde degiliz. Keski düzenli ve tertipli bir seklide giriste herkese verilseydi. Ilk girdigimiz yerde ne tabela vardi, ne afis vardi, burayi bulabilmek için üç kere asagiya indik, üç kerede farkli bir yöne gittik” diye konustu.

Uçurtma alamadigini söyleyen Furkan Kerim Yildim, “Daha demin az kalsin eziliyordum. Zor kurtuldum. Bize uçurtma dagitacagiz dediler ama biz burada rezil olduk. 1 saattir biz burada günesin alninda bekliyoruz. Uçurtmalari büyüklere verdiler ama bizlere vermiyorlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA