Sahin'den 4 Yildir Gaziantep'te Sergilenen Bez Bebekler Için Müze Müjdesi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep’te 4’üncüsü düzenlenen Uluslararasi Ezogelin Bebek Çalistayi’nda yerli ve yabanci sanatçilarin yöresel kumaslar ve malzemeler kullanarak hazirladigi bez bebeklerin yil boyunca sergilenebilecegi bir müze kuracaklarini müjdeledi.

Sahin'den 4 Yildir Gaziantep'te Sergilenen Bez Bebekler Için Müze Müjdesi
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi (GBB) ev sahipliginde Anadolu El Sanatlari Yasatma ve Gelistirme Dernegi (Anelsander) is birliginde 4. Uluslararasi Ezogelin Yöresel Bebek Çalistayi Sergi Açilisi ve Sertifika Töreni Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde düzenlendi.

Etkinlikte Baskan Sahin ve protokol Litvanya, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan, Ardahan, Sivas, Antalya, Balikesir ve Gaziantep’ten Ezogelin Halk Egitim Merkezi, Nural Enver Taner Gaziantep Olgunlasma Enstitüsü, Oguzeli Belediyesi ile Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Sanat ve Meslek Egitim Kurslarindan (GASMEK) 20 usta elin hazirladigi bez bebekleri inceledi.

“Kendi bez bebeklerimizi yaparak kültürümüzü gelecege tasimaliyiz”

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, sergi alaninin gezdikten sonra yaptigi konusmada bez bebeklerin örgüsünden kiyafetine birçok özelligi ile büyük bir tasarima sahip oldugunu belirterek, “Sergi alanini gezdigimde gördüm ki hikayesi çok yogun kültürel ögeleri içerisinde barindiran çok derin anlam tasiyan bez bebekler var. Bizimde bölge olarak kendi bebeklerimizi yaparak kültürümüzü gelecege tasimaliyiz. Kültür bir kimliktir. Kültür bizi anlatan çok önemli bir gelenektir. Ezogelin dedigimiz bez bebeklerin de bir hikayesi var. Ezogelin demek Barak demektir. Biz su anda kutnuyu modernize ederek bir tasarima dönüstürüyoruz. Önceki gün Fas’taydim Marakes’te takilardan bir müze yapilmis. Her bir takinin bir baska hikayesi var. Dünyanin en fazla ziyaret edilen 6’nci sehri. Dolayisiyla farkinizi ortaya koyarsaniz bunu iyi bir sekilde müzelestirirseniz sehri ciddi bir sekilde cazibe merkezine dönüstürebiliyorsunuz. Gaziantep bir taraftan sanayisiyle bir taraftan kültür ve sanatiyla bir taraftan da egitimiyle gelecege emin adimlarla ilerliyor. Bu bir ekip isidir. Valimizle bir projemiz var, buradaki bez bebeklerin içerisinde olacagi Türkiye’den birçok kültürü içerisinde barindiracak bir müze yapacagiz” dedi.

“Bez bebekler kültürel açidan önemli bir degere sahip”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak ise, Gaziantep’in Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde sergilenen bez bebeklerin kültürel açidan önemli bir degere sahip oldugunu ifade etti.

Anadolu El Sanatlari Yasatma ve Gelistirme Dernegi 2. Baskani Mehmet Orhan Çakiroglu da bez yurt içi ve yurt disindan gelerek çalistaya katilim saglayan bez bebek sanatçilarina tesekkürlerini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan Baskan Sahin, Vali Gül ve AK Parti Milletvekili Derya Bakbak, 20 bez bebek sanatçisina tesekkür belgelerini takdim ederek hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA