Özel Askerler Kinalari Yakilarak Askere Ugurlandi

Kahramankazan Belediyesi, anlamli bir etkinlige imza atarak, engelleri nedeniyle silah altina alinmasi mümkün olmayan engelli gençler için asker kinasi etkinligi düzenledi. Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz tarafindan ellerine kina yakilan özel askerler, davul zurnalar ve ailelerinin gözyaslari esliginde temsili olarak askere ugurlandi.

Özel Askerler Kinalari Yakilarak Askere Ugurlandi
Kahramankazan Belediyesi, 10-16 Mayis arasinda kutlanan Dünya Engelliler Haftasi dolayisiyla bir etkinlik gerçeklestirdi. Belediye bu çerçevede engelleri nedeniyle askere gitmesi mümkün olmayan engelli gençler için asker kinasi düzenledi.

Kahramankazan Belediyesi Kumpinar Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen etkinlige engelli gençler ve aileleri katildi.

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz da gençleri yalniz birakmadi. Engelli gençler için burada seymen ekibi bir gösteri yaparken, davullar zurnalar çalindi. Baskan Oguz ve engelli gençler burada çalinan Ankara havalari esliginde oynadi.

Baskan Oguz daha sonra temsili asker ugurlamasi düzenlenen 12 engelli gencin ellerine kinalarini yakti. Baskan Oguz’un gençlerin ellerine kina yaktigi sirada duygu dolu anlar yasanirken, engelli gençlerin ailelerinin gözyaslarini tutamadiklari görüldü.

Baskan Oguz, gençler ve aileleri daha sonra gün anisina hatira fotografi çektirdi. Engelli gençler ve aileleri de böylesine anlamli bir etkinligin gerçeklestirilmesinde emegi geçenlere tesekkür etti. Baskan Oguz da, engelli gençlerin en büyük hayallerini gerçeklestirmekten dolayi oldukça mutlu olduklarini belirterek, “Dünyada sadece ülkemizde görülen asker kinasi ugurlamasi töreniyle özel askerlerimizi ugurluyoruz. Bu özel askerlerimizin anneleri, babalari, aileleri ne mutlu size ki böylesine kocaman yürekli evlatlara sahipsiniz. Gençlerimiz bizlere askerligin yalnizca bilek isi olmadigini, yürek isi oldugunu da gösterdi. Sizlerle büyük bir aileyiz ve her zaman yaninizdayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA