Kuzey Makedonya Içisleri Bakani Spasovski Manisa'da

Bir takim temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen Kuzey Makedonya Içisleri Bakani Oliver Spasovski, Vali Yasar Karadeniz ve Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ü ziyaret etti.

Kuzey Makedonya Içisleri Bakani Spasovski Manisa'da
Bakan Spasovski, ilk ziyaretini Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne yapti. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Bakan Spasovski ile birlikte devlet bürokratlari, belediye baskanlari, is dünyasi temsilcileri, Istanbul Baskonsolosu Aktan Ago, Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü ve beraberlerindeki heyeti makaminda agirladi. Ziyarette Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçinkaya, Genel Sekreter Yardimcilari Ugur Baskal ve Ali Öztozlu da hazir bulundu.

Kuzey Makedonya Içisleri Bakani Oliver Spasovski ve beraberindeki heyeti Manisa’da agirlamaktan mutluluk duyduklarini belirten Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, "Manisa’miz 17 ilçesiyle 1088 mahallesiyle 1 buçuk milyona ulasan nüfusuyla, en önemlisi Dünyanin sayili ovalarindan olan Gediz ovasiyla, Türkiye’deki en büyük 6’nci sanayisiyle ve Osmanli’dan gelen padisahlar sehri kültürüyle, kadim sehirlerimizden biridir. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Manisa’da yetismislerdir. Padisahliga çikmadan önce Manisa’da egitim almislardir. O açidan temel Manisa’dan geçiyor. Tabi ki içinde bulundurdugu sanayi üretimiyle bugün sadece Vestel’in 3 buçuk milyar dolar gibi gelir getirisiyle Türkiye’de öncü sehirlerden biridir. Su anda Arçelik’in de Manisa’ya tasinmasi kesinlesti. Süreci devam ediyor. 250’nin üzerinde sanayi üretimi yapan fabrikalarimiz var. Su anda altyapi ve aritmalarinin yapimi süren 6’nci bölgenin gelisimi devam ediyor. Önümüzdeki 5 yillik sürede 100 bin nüfus artisini göz önüne alarak planlamalar yapiyoruz. Her yönüyle gelisen ve büyüyen bir Manisa, kabugunu kiran bir Manisa. Manisa, Izmir ve Çandarli limanlarinin yakin olmasinin lojistik avantajlarini yasiyor. Bundan 8 sene önce, Manisa’miz büyüksehir oldu, Türkiye’deki 30 büyüksehirden bir tanesi Manisa’dir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’deki tek Büyüksehir Belediye Baskani olarak temsilcisiyim. Ama biz herkesi kucaklayip, bütün vatandaslarimizdan, her siyasi kesimden oy almis birisiyim. Hizmetin siyaseti olmaz anlayisiyla devam ediyoruz. 3’üncü dönemim, 13 yildir bu görevi ifa ediyorum. Tabi ki Manisa’nin temelinde Makedonya’dan göç etmis çok vatandasimiz var. Geçmiste 30 yildir insaat müteahhitligi yaparak, hayatini geçiren bir kisiyim. Bu yillar içerisinde insaatlarimda hep Makedon kardeslerimizle beraber çalisma firsati bulduk. Onlarla beraber çalistik ve hep iç içe olduk. Makedonlarla yapilan etkinliklerle bir arada olduk. Malta’daki kardeslerimiz bizlere hep destek olmustur. Ben verilen her türlü destek için çok tesekkür ediyorum. Sizleri aramizda görmek ve agirlamak bizler için büyük bir mutluluk. Ayaginiza saglik” diyerek konusmasini tamamladi.

“Türkiye Cumhuriyeti, bizim için kardes bir ülkedir”

Baskan Ergün’ün ardindan ziyaret hakkinda açiklamalarda bulunan Kuzey Makedonya Içisleri Bakani Oliver Spasovski, “Manisa’daki vatandaslarimizla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu heyette aslinda üç segmentten insanlar var. Hem hükümetten, hem devlet islerinde çalisanlardan hem de belediye baskanlari var. Hükümetimiz adina öncelikle sunu ifade etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti bizim için kardes bir ülkedir. Bizleri birlestiren birçok ortak noktamiz vardir. Geçmisimiz, tarihimiz ve insanlarimizla olan bagimiz bizim temel bagimizdir. Kardesligimizin en temel noktasi Izmir ve Manisa’daki vatandaslarimizin Makedonya ile olusturdugu köprüdür. Türkiye Cumhuriyeti bizi 1990’dan itibaren gelismemizi saglayan her konuda sürekli desteklemistir. Ve bu aslinda iki ülke için karakteristik özelliktir diyebilirim. Bu birlikteligimizi, bu dostlugumuzu aslinda iktisadi alana tasimakta atacagimiz bir sonraki adimdir. Bu yil Makedon Göçmenleri Dernegi’nin 30’uncu yildönümüne denk geldi ziyaretimiz. Makedonya dilini ve kültürünü bu yillar boyunca korumuslardir. Bu sehrin belediye baskani olarak sizlere verdiginiz destekten dolayi içtenlikle tesekkür ediyorum. Vatandaslarimizin her ihtiyacini karsiliyorsunuz ve ilerleyen yillarda da bu destegin asla kesilmeyecegini biliyorum. Bu sicak karsilamanizdan dolayi tekrar tesekkür ediyorum. Her zaman sizlere destek olacagimizi içtenlikle bilmenizi istiyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ve Makedon heyeti arasinda hediyelesme töreni gerçeklesti. Manisa Büyüksehir Belediyesi hizmet binasi önünde hatira fotografinin çekilmesiyle ziyaret son buldu.

Ziyarette Bakan Spasovski’ye, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Parlamento Üyesi Belkisa Zeqiri, Egitim ve Bilim Bakanligi Devlet Sekreteri Aneta Trpevska, Ustrumca Belediye Baskani Kostadin Kostadinov, Caska Belediye Baskani Goran Stojanovski, Mavrovo ve Rostuse Belediye Baskani Medat Kurtovski, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Petrol Boru Hatti Direktörü Esad Rahiç, Müsadere Edilen Mülklerin Yönetimi Dairesi Müdürü Faton Asani, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Akton Ago, Izmir Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, Manisa Makedonya Göçmenleri Dernegi Baskani Cevdet Cömert eslik etti.

Bakan Spasovski’den Manisa Valiligi’ne ziyaret

Kuzey Makedonya Içisleri Bakani Oliver Spasovski ve beraberindeki heyet, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ü ziyareti sonrasi Manisa Valisi Yasar Karadeniz’i de makaminda ziyaret etti. Bakan Spasovski, ziyarette iki ülkenin kardeslik ve dostluk iliskilerine dikkat çekerek, gösterilen misafirperverlikten dolayi tesekkür etti.

Vali Yasar Karadeniz de Bakan Spasovski’yi Manisa’da agirlamaktan dolayi büyük mutluluk duyduklarini belirterek, kentin tarihi ve ekonomik degerleri konusunda bilgiler verdi.
Kaynak: İHA