Igdirli Ögrencilerden Sehit Polis Veli Kabalay'in Ailesine Mektup

Igdirli ögrenciler Agri’nin Dogubayazit ilçesinde Iran tarafindan teröristlerce açilan atesle 13 Mayis 2021 yilinda sehit olan Özel Harekat Polisi Veli Kabalay’in ailesine mektup yazdi.

Igdirli Ögrencilerden Sehit Polis Veli Kabalay'in Ailesine Mektup


Agri’nin Dogubayazit ilçesinde Iran tarafindan teröristlerce açilan atesle 13 Mayis 2021 yilinda sehit olan Özel Harekat Polisi Veli Kabalay için Igdir’da anma programi düzenlendi.

Igdir Emniyet Müdürlügü tarafindan düzenlenen programda ilk olarak Halfeli beldesinde sehidin adina açilan ‘Sehit Polis Veli Kabalay Anaokulu’na ziyaret gerçeklestirildi.

Daha sonra Cuma namazi öncesi Haci Hacer Camii ile Ümmü Kura Camisinde Sehit Polis Veli Kabalay için mevlit okutuldu. Sehidin özel hareket arkadaslari Cuma namazi çikisi vatandaslara lokum ve çikolata ikram etti.

Bir program ise Sehit Polis Veli Kabalay’in asil görev yaptigi Igdir Emniyet Müdürlügü Özel Harekat Sube Müdürlügünde düzenlendi.

Burada düzenlenen programda sehit Kabalay için Kuran-i Kerim okundu, dualar edildi. Daha sonra ögrencilerin sehidin kizi Asel için yazdigi mektup okundu. Sehit Polis Veli Kabalay için düzenlenen slayt gösterisi izletildi. Burada bir açiklama yapan Vali ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Engin Sariibrahim, bu vatan ve milletin kolay kurtarilmadigini söyleyerek, “Vatan topragi adina millet adina bu ülkenin birligi adina sehit düsen bütün evlatlarimiza terörle mücadele yurt içinde yurt disinda bu ülkenin birlik ve beraberligi adina çalisan bütün güvenlik güçlerimizi bütün sehitlerimizi saygiyla ve rahmetle yad ediyoruz. Bizlere emanetleri olan sehit aileleri, bizlere emanet olan gazilerimize ve ailelerine dünde bir borç bildigimiz gibi bugünde borç bildigimiz için bugün buradayiz. Bizler biliyoruz ki bu vatan bu millet çok kolay kurtarilmadi, kolay devam etmiyor kolay bir süreç degil” dedi.



Program sonunda Igdirli ögrencilerin yazdigi mektuplar ve Türk Bayragi sehit Veli Kabalay’in Denizli’deki ailesine ulastirilmak üzere Vali Sariibrahim’e teslim edildi. Daha sonra kurban kesilerek program sona erdi.

Özel Harekat Sube Müdürlügünde düzenlenen programa Vali ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Engin Sariibrahim, 5. Hudut Alay Komutani Piyade Albay Ramazan Sedat Bas, Cumhuriyet Bassavcisi Serkan Basaran, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Nejdet Karaca, Il Emniyet Müdürü Oguzhan Yonca, sehidin arkadaslari, askeri personel ile ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA