Hasyurt Tarim Fuari'ni 4 Günde 18 Bin 700 Kisi Ziyaret Etti

Türkiye’nin ilk tarim fuari Hasyurt Tarim Fuari, 7 yil aradan sonra 25’inci kez 11-14 Mayis’ta Finike’de düzenlendi. Antalya Büyüksehir Belediyesi, Finike Belediyesi, Antalya Tarim Konseyi, Kumluca Ticaret Borsasi ile Kumluca Ticaret ve Sanayi Odasi’nin organizasyonunda, Tarim ve Orman Bakanligi, Antalya Ticaret Borsasi, Bati Ak-deniz Ihracatçilar Birligi ve diger paydaslarin destegiyle “Eski yerinde yeni yüzüyle” motto-suyla düzenlenen fuari 4 günde 18 bin 700 kisi ziyaret etti.

Hasyurt Tarim Fuari'ni 4 Günde 18 Bin 700 Kisi Ziyaret Etti


“Tarimin dünü bugünü yarini konusuldu”

6 bin metrekare alanda düzenlenen fuarda tohumdan gübreye, zirai ilaçtan sulama sistemle-rine, sera kostrüksiyonlarindan fideye kadar bir çok sektörden katilimcilar yer aldi. Ziyaret-çiler, tarimla ilgili yeni hizmet ve ürünleri görürken, katilimci ve firmalar ile gerçeklestir-dikleri görüsmelerde soru ve önerilerine karsilik buldu, yeni is ve ticari birlikteliklerin ku-ruldugu fuarda, tarim teknolojiyeleriyle ilgili yenilikler de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Fuarda, “Bati Antalya’da Örtüalti Yetistiriciligi ve Turunçgil Üretiminde Yenilikçi Yakla-simlar” baslikli uluslararasi panel düzenlenirken, “Söz Çiftçide” programinda üreticiler so-run ve taleplerini dile getirdi. Ziraat Bankasi Antalya Bölge Müdürü Sefik Diler, “Tarimda Finansman ve Ziraat Bankasi Kredi Uygulamalari” baslikli bilgilendirme toplantisinda ban-kanin üreticilere ve tedarikçilere yönelik çalismalariyla ilgili bilgiler verdi. Dünya Gazetesi Tarim Yazari Ali Ekber Yildirim’in moderatörlügünü yaptigi “Tarimin Üretimi, Ihracati, Sorunlari ve Çözüm Önerileri” baslikli panelde, üretimdeki ve ihracattaki sikinti ve talepler dile getirildi.

Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sükrü Andaç modöratörlügünde Milliyet Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Mete Belovacikli’nin da katilimiyla yapilan “Tarimin Dü-nü Bugünü Yarini” baslikli panelde bölgedeki üretici ve tedarikçiler geçmisten gelecege tarimi konustu.



“Bilgi yarismasinda çiftçiler ödüllendirildi”

25. Hasyurt Tarim Fuari’nda Dünya Çiftçiler Günü’nde Antalya Tarim Konseyi ve Antalya Il Tarim Müdürlügü organizasyonunda Antalya Ticaret Borsasi desteginde “Çiftçi Aileler Yarisi-yor” bilgi yarismasi düzenlendi.

Yarismada birinci olan Ahmet ve Düriye Simsek’i Finike Bele-diyesi 5 bin TL ile Finike Ziraat Odasi ise 1 gram altin Ile ödüllendirdi. Yarismada ikinci olan Kumluca’dan Erdal ve Imran Süm’ü Finike Belediyesi 3 bin TL ile Finike Ziraat Odasi 1 gram altin ile ödüllendirdi. Yarismaya Elmali’dan katilan Ramazan ve Ümmüssün Gerekten’i Finike Belediyesi 2 bin TL ile Finike Ziraat Odasi 1 gram altin Ile ödüllendirdi. Yarismaya katilan tüm yarismacilara, fuara katilan özel bir firma tarafindan sivi gübre hediye edildi.
Kaynak: İHA