Gürkan, Büyükelçi Ve Is Insanlariyla Bir Araya Geldi

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Malatya’da bulunan Kirgiz Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüraliyev, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Gaziantep Konsolosu Fahri Uluer ile birlikte Romanya’dan gelen is insanlarini ve gazetecilerle bir araya geldi.

Gürkan, Büyükelçi Ve Is Insanlariyla Bir Araya Geldi
15.GAP Oscar ödülleri programina katilmak için Malatya’ya gelen Kirgiz Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüraliyev, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Gaziantep Konsolosu Fahri Uluer ile birlikte Romanya - Türk Romen Is Adamlari Sanayi Odasi Baskani Tamer Atalay, Romanya Gazeteciler Federasyonu Baskani Sorin Stancui ile GAP Gazeteciler Birligi Genel Baskani Zeynel Abidin Kiymaz ve yönetim kurulu üyeleri Baskan Gürkan’i makaminda ziyaret etti.

Ziyarette açiklamalarda bulunan Kirgiz Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüraliyev’i Malatya’da agirlamaktan dolayi memnun olduklarini ifade eden Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “ Dost ve kardes ülkemiz, soydasimiz Kirgizistan Büyükelçimiz sik sik Malatya’yi ve bizleri ziyaret ediyor. Ziyaretleriyle bizleri onurlandiriyor. Bu anlamda kendilerine tesekkür ediyorum. Malatya’da yaklasik 38 Kirgiz ailemiz var. Ailelerimizle Büyüksehir Belediyesi olarak yakinen ilgili oluyoruz. Zaman zaman Inönü Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Zakir Azizov hocamila bir araya gelerek sorunlari ve istekleri noktasinda istisarelerde bulunuyoruz. Problemlerin giderilmesi noktasinda ortak çalismalar yapiyoruz. Insallah en kisa zamanda Sayin Büyükelçimizin davetiyle Kirgizistan’a gideriz diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Kirgiz Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüraliyev ise Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ile iki yil önce Malatya ziyaretlerinde görüstüklerini, Malatya’da yasayan Kirgiz ailelerle birlikte bir araya geldiklerini söyledi.

Malatya’da yasayan 38 Kirgiz aileye desteklerinden dolayi Baskan Gürkan’a tesekkür eden Büyükelçi Ömüraliyev, Kirgiz Is Insanlari ve Malatya Is Insanlariyla yakin zamanda dostluk kurularak ticaretinde gelistirilecegi açiklamasinda bulundu.

Gürkan daha sonra ziyarete gelen misafirlere kayisi ve çesitli hediyeler takdim etti. Romanya - Türk Romen Is Adamlari Sanayi Odasi Baskani Tamer Atalay’da Baskan Gürkan’a hediye takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA