Ev Tekstilinin Öncü Fuari 17 Mayis Kapilarini Açiyor

Ev tekstili sektöründe dünyanin en büyük fuarlari arasinda yer alan HOMETEX Ev Tekstili Fuari, 17 Mayis’ta Istanbul Fuar Merkezi’nde kapilarini açacak.

Ev Tekstilinin Öncü Fuari 17 Mayis Kapilarini Açiyor
Sektörün çati kurulusu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve Is Insanlari Dernegi (TETSIAD) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) istiraki KFA Fuarcilik Sirketi tarafindan düzenlenen HOMETEX, 17-21 Mayis tarihleri arasinda tüm dünyadan gelecek sektör profesyonellerini agirlayacak. Yillik 3,1 milyar dolarlik ihracat kapasitesine sahip olan Türk ev tekstili sektörünün dünyaya açilan kapisi olan fuarda bu yil “sürdürülebilirlik” temasi ön planda olacak. 11 salonda toplam 200 bin metrekarelik alanda düzenlenecek HOMETEX’te olusturulacak. Perde, perde aksesuarlari, tül, dösemelik kumas, mutfak ve yemek odasi tekstili, havlu ve banyo grubu ürünleri, uyku ve yatak odasi tekstili gibi çok çesitli ürün gruplari sergilenecek.

Ünlü Italyan tasarimci Andrea Dall’Olio, Omar Baban, Erdem Akan, Ahu Barut, Cenk Mommarje gibi isimler fuara özel trend sunumlari gerçeklestirecek. Farkli temalarla düzenlenecek seminerlerde ise ulusal ve uluslararasi önemli isimler sektör ile bir araya gelecek. Tekstil sektöründe çalismalari bulunan üniversitelerin de konuk olacagi fuarda, üniversite-sektör is birliginin artirilmasi için çalisilacak. Fuarda ayrica fikirleriyle fark olusturan

girisimciler için de ayri bir alan olusturulacak.

Yüzlerce yerli ve yabanci markanin katilimiyla düzenlenecek HOMETEX çerçevesinde gerçeklestirilecek alim heyetleri de firmalara yeni ihracat ve is birligi imkanlari sunacak. Fransa, Italya, Hindistan, Hollanda, Pakistan, Ispanya, ABD ve Türk Cumhuriyetleri basta olmak üzere çok sayida ülkeden potansiyel alicilarin gelecegi fuarda, 5 gün boyunca 1 milyar dolarlik is hacmi hedefleniyor.
Kaynak: İHA