Engellerini Futbol Maçiyla Astilar

Zonguldak’ta Engelliler Haftasi kutlamalari çerçevesinde düzenlenen futbol maçi ilgi gördü. Sahada futbol oynayan engelliler gönüllerince eglendi.

Engellerini Futbol Maçiyla Astilar
Çatalagzi Engelliler Dernegi tarafindan Engelliler Haftasi kutlamalari çerçevesinde Çatalagzi Sahasi’nda futbol maçi düzenlendi.

Kurum müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin de yer aldigi futbol maçi renkli görüntülere sahne oldu.

Il Emniyet Müdürü Fahri Aktas, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Cezmi Yalinkiliç, Zonguldak Muhtarlar Dernegi Baskani Serafettin Nas ve engellilerin aileleri de futbol maçini heyecanla takip etti.

Etkinlige dair gazetecilere açiklamalarda bulunan Çatalagzi Engelliler Dernegi Baskani Özcan Albas, "10-16 Mayis Engelliler Haftasi’ni kutluyorum. Güzel bir havada güzel bir etkinlikle engellilerimizin eglenmesi ve daha fazla sosyal aktivitelere katilmalari için programlar düzenliyoruz. Yine pandemiden sonra iki yil ara verdigimiz programlarimiza bu vesile ile baslamis oluyoruz. Geçtigimiz yil evde kaza sonucu hayatini kaybeden Ayhan Fidan anisina bu yil turnuva düzenleme karari aldik. Turnuvamizi protokolümüz ile beraber baslatiyoruz. Hep birlikte yaptigimiz güzel bir çalisma oldu. Engellilerimizi evlerinden çikartip sosyal hayata katilmalarini istiyoruz. Aileleriyle birebir görüsüyoruz. Çiktiklari zaman da artik topluma adapte oluyorlar. Bizim amacimiz onlarin eglenmelerini saglamak. Hayattan kopmalarini engellemek istiyoruz. Bizim amacimiz da bu. Hayattan kopmalarini engellemek istiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA