Dogu Perinçek Açiklamasi 'Recep Tayyip Erdogan Bir Aydindir'

Vatan Partisi Genel Baskani Dogu Perinçek, "Recep Tayyip Erdogan bir aydindir. Çünkü bir partinin genel baskani ve ayni zamanda bir devlet baskanidir" dedi.

Dogu Perinçek Açiklamasi 'Recep Tayyip Erdogan Bir Aydindir'
Vatan Partisi Genel Baskani Dogu Perinçek, 12. Kocaeli Kitap Fuari çerçevesinde düzenlenen "Aydin ve Kültür" isimli söylesiye katildi.

Dogu Perinçek, aydin tanimi üzerine gelen bir soruya, "Recep Tayyip Erdogan bir aydindir. Çünkü bir partinin genel baskani ve ayni zamanda bir devlet baskanidir. Politikacilar birer aydindir. Siyasetçilerin hepsi öncü konumdadir. Çünkü belli bir kitleyi temsil eden yöneticiler aydindir" seklinde cevap verdi.

Aydinlarin isçi ve sermaye sahiplerinin aksine kendi konumlarini kendilerinin seçtigini ifade eden Perinçek, "Isçi, sermaye sahibinin ücret karsiliginda çalistirdigi insandir. Insan hayatin dogal akisinda isçi de olabilir veya sermaye sahibi de olabilir. Bu nesnel bir seydir. Ama aydin kendi yolunu kendisi seçendir. Aydin siniflarin ileri gelenleri yani yöneticileridir. Siyasetçiler aslinda birer aydindir" dedi.

Perinçek, "Isçi sinifindan da aydinlar çikabilir. Mesela isçi sinifi içerisinden aydinlar çikip, isçi sinifinin haklarini savunabilir. Aydin ise ülkenin ideolojik ve siyasi hayatina yönelik kafa yoran kisidir. Bizim begenmedigimiz, bizim görüsümüze ters olan aydinlar da vardir. Aydin bir fikrin bir cephenin yöneticisi, önderi ve önde gideni ise o aydindir" diye konustu.

Kocaeli Kitap Fuarinin istisnai bir fuar oldugunu ve Kocaeli’ye yakistigini belirten Perinçek, "Kocaeli cumhuriyet kentidir, Kocaeli cumhuriyetin sanayi kentidir. Kocaeli nüfusuna göre önemli bir üretim kentidir. Kocaeli Büyüksehir Belediyesine bu fuar ve bulusma için çok tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA