Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Tebbun Türkiye'yi Ziyaret Edecek

Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Abdulmecid Tebbun, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in daveti üzerine Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaskanligina bagli Iletisim Baskanligi tarafindan yapilan yazili açiklamaya göre, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Abdulmecid Tebbun, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in davetine üzerine, 15-17 Mayis arasinda Türkiye’ye resmi ziyaret gerçeklestirecek.

Ziyaret çerçevesinde, Türkiye-Cezayir Yüksek Düzeyli Isbirligi Konseyi’nin ilk toplantisi, Cumhurbaskani Erdogan ve Cumhurbaskani Tebbun’un baskanliginda 16 Mayis’ta Ankara’da icra edilecek.

Ilgili Bakanlarin da katilimiyla düzenlenecek Konsey Toplantisi’nda, Türkiye-Cezayir iliskileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek, ikili isbirliginin gelistirilmesi için atilabilecek adimlar ele alinacak.

Görüsmelerde, ikili iliskilerin yani sira, bölgesel ve uluslararasi meseleler hakkinda fikir teatisinde bulunulmasi öngörülüyor.

Iki dost ve kardes ülke arasindaki diplomatik iliskilerin tesisinin 60’inci yildönümünde gerçeklesecek ziyaret vesilesiyle ayrica, mevcut is birligini güçlendirmeye matuf muhtelif anlasma, protokol ve mutabakat metinlerinin imzalanmasi da gündemde olacak.
Kaynak: İHA