Büyüksehir'den Tarima Tam Destek

Bursa Büyüksehir Belediyesi, Hayvanciligi Gelistirme Birligi (HAGEL) ile Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügü isbirliginde Karacabeyli 74 çiftçiye danelik misir tohumu dagitildi.

Büyüksehir'den Tarima Tam Destek
Bursa’nin 17 ilçesinde nitelikli tarimin yayginlastirilmasi için çiftçiye her alanda destek olmaya çalisan Büyüksehir Belediyesi, üreticilere verdigi destegi devam ettiriyor. Bu destekler çerçevesinde Karacabey’in Tophisar, Dagkadi, Fevzipasa ve Yesildere mahallelerinde yasanan selden dolayi zarar gören çiftçilere bu yil da 2 bin 798 kilo danelik misir tohumu dagitim yapildi.

Törende konusan Bursa Büyüksehir Baskanvekili Süleyman Çelik, "Biz istiyoruz ki bir karis bos toprak kalmasin, bereketli topraklarimiz, ürünle dolsun. Çok sükür, Bursa’nin verimli arazilerinde, ne eksek yetisiyor. Sizlerin sayesinde, sadece Türkiye’ye degil, dünyaya ürün sunuyoruz’’ dedi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Hamit Aygül ise, "Geçtigimiz yil 21 Mayis’ta Yesildere, Dagkadi, Tophisar, Fevzipasa mahallelerinde sel afeti olusmustu ve 141 üreticimiz zarar görmüstü. Yaptigimiz çalismalar neticesinde 550 milyon destek saglayarak çiftçilerimize yardimda bulunmustuk. Büyüksehir Belediyemiz de çiftçilerimizin yaralarini sarmaya devam ediyor. Simdi gene katkilariyla yaklasik 1000 dekar alanda üretim yapacak 78 çiftçimize misir tohumu dagitildi” diye konustu.

Kaynak: İHA