Yapimi Devam Eden Yöresel Ürünler Pazari Çöktü

Bolu’da belediye tarafindan yaptirilan Yöresel Ürünler Pazari insaati çöktü. Olay sirasinda isçilerin bölgede olmamasi faciayi önledi.

Yapimi Devam Eden Yöresel Ürünler Pazari Çöktü
Edinilen bilgiye göre, Kiliçarslan Mahallesi’nde geçen yil eylül ayinda temeli atilan Yöresel Ürünler Pazari insaatinda yapim çalismalari devam ederken, binanin bir bölümünde çökme meydana geldi. Olaydan isçiler yara almadan kurtulurken, insaatin büyük kisminda hasar olustu. Enkazin kaldirilmasi için çalisma baslatilirken, olusan zararin ve

sebebinin belirlenmesi için bilirkisi tarafindan inceleme yapilacagi ögrenildi.

Insaat alaninda incelemelerde bulunan yüklenici firma yetkilisi Nadir Gürkan Yetkin, “Insaat devam ettigi sirada projenin ikinci kismina geçmistik. Burada projeye yönelik iki tane farkli kotlarda döseme var. Birinci dösemeyi Ramazan’dan önce dökmüstük. Ters kirislerin betonunu atip emniyete almak istiyorduk. O esnada iki kolonun oldugu kismin birlesim noktalarindaki döseme normal kolondan siyrilip asagi indi. Kalip hatasi deniliyor ama diger yerler hala duruyor. Bunun sebebi ciddi bir konsol var. Bu konsol inanilmaz derecede zorlaniyor. Hasarin ipuçlari bunu dogrular nitelikte. Bizim sevindigimiz nokta kimsenin yaralanmamasi. Bölgeyi temizledikten sonra teknik arkadaslarla istisare edip projeye nasil devam edecegimize karar verecegiz. Hatanin tespiti için bilirkisiler talep edecegiz. Durum ortada, daha beton bile atamamistik” dedi.

Kaynak: İHA