Yanginda Can Pazari Açiklamasi Uyuyakalan Çocuk Son Anda Kurtarildi

Samsun’da 4 katli bir apartmanin çati katinda çikan yangina uykuda yakalanan bir çocuk son anda kurtarildi.

Yanginda Can Pazari Açiklamasi Uyuyakalan Çocuk Son Anda Kurtarildi
Edinilen bilgiye göre, Canik ilçesi Karsiyaka Mahallesi Lefke Sokak üzerindeki 4 katli bir apartmanin çati katinda yangin çikti. Dubleks dairenin çati katinda çikan yanginda alt katta uyuyan 12 yasindaki H.K. dumandan etkilendi. Yangini gören ve civarda bulunan Mert Murat Keskin isimli sahis, yanindaki arkadasiyla beraber binanin kapisini kirarak H.K.’yi zehirlenmekten kurtardi.

Yangina kisa sürede müdahale eden Samsun Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri önce söndürme, sonra da sogutma çalismasi yapti. Yanginda dubleks dairenin çati kati kullanilmaz hale gelirken, alt katta da maddi zarar olustu.

Çocugu zehirlenmekten son anda kurtaran Mert Murat Keskin, “Caddede yürürken yangini gördük. Arkadasimla beraber yanginin oldugu binaya girdik. Bütün kapilari kirdik. Tüm evlere baktik. Bir çocugun uyuyakaldigini gördük. Onu evden çikarttik. Yangindan sonra da cana degil, mala zarar geldi” dedi.

Itfaiyenin olaya müdahale etmesinin ardindan ev sakinleri yanan evlerini görünce sinir krizi geçirdi. Bazi ev sakinlerine sakinlestirilmek üzere ambulansta müdahale edilirken, bazi ev sakinleri ise çevredeki vatandaslara sarilarak teselli buldu.

45 dakikalik bir çalisma sonucu yangin söndürülürken, ilk belirlemelere göre yanginin elektrik kontagindan çiktigi tahmin ediliyor. Yanginla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA