'Türkülerle Siirler Konser Programi'nda Siirlerle Türküler Bulustu

Eskisehir’de düzenlenen ve siirlerle türkülerin bulustugu ‘Türkülerle Siirler Konser Programi’ sanatseverler tarafindan yogun ilgi gördü.

'Türkülerle Siirler Konser Programi'nda Siirlerle Türküler Bulustu
Eskisehir Anadolu Kültür ve Dayanisma Dernegi tarafindan Eskisehir Zübeyde Hanim Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser, geceye katilan sanatseverler tarafindan zaman zaman ayakta alkislandi.

Programin açilis konusmasini yapan Eskisehir Anadolu Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Av. Ahmet Doganses, “Dernek olarak; Türk kültürünü daima canli tutmayi hedeflemekle birlikte; kültürel, sanatsal bilimsel ve milli degerlere duyarli kültürel ve sanatsal etkinlikleri Eskisehir’de gerçeklestiriyoruz. Eskisehir halkinin çölde kum tanesi kadar bile olsa, kültürel degerlerine ve ilmine katkida bulunmak bizim için seref ve gururdur’’ dedi.

Siirlerin türkülerle bulustugu konser programinda: Eskisehir türküleri ve çesitli yörelerden türküler; Anadolu Kültür ve Dayanisma Dernegi ‘Türk Halk Müzigi’ korosu tarafindan seslendirildi. Duygusal anlarin yasandigi programda; ‘Türk Halk Müzigi’ korosunun Sefi Doç. Dr. Ünal Ayranci, müzikle beraber konser programini güzel ve ahenkli yönetmesi sanatseverlerin begenisini topladi. Birbirinden özel siirlerin seslendirildigi programda; ‘Bir Mendil Aldim Dereden’, ‘Aglama Yar’ gibi bilinen türküler de seslendirildi.
Kaynak: İHA