Türkiye'de Enerji Hizmetleri Alaninda En Yüksek Skora Ulasildi

Sektörün ilk CDP (Carbon Disclosure Project) raporunu yayimlayan OEDAS, iklim degisikligi ile mücadelede önemli bir basariya daha ulasarak, iklim degisikligi derecelendirmesinde de “D” olan notunu “B”ye yükseltti.

Türkiye'de Enerji Hizmetleri Alaninda En Yüksek Skora Ulasildi
Afyonkarahisar, Bilecik, Eskisehir, Kütahya ve Usak illerinin elektrik dagitim hizmetini saglayan Osmangazi Elektrik Dagitim Anonim Sirketi (OEDAS), gelecek nesillere daha yasanilir bir dünya birakma ve iklim kriziyle mücadeleye katki sunma hedefiyle sürdürdügü faaliyetleri çerçevesinde elde ettigi basarilarina bir yenisini ekledi. Karbon ayak izini hesaplayan ve dogrulatan tek elektrik dagitim sirketi olan OEDAS, 2020 yilinda yayimladigi ilk CDP (Carbon Disclosure Project) raporuyla da bu alanda sektörünün öncüsü, Türkiye’nin ise 60 firmasindan biri olmaya hak kazanmisti. OEDAS simdi de 2021 yilinda yayinladigi CDP iklim degisikligi raporu ile “D” olan skorunu “B”ye yükseltti. Bu skora ek olarak CDP’nin ‘Tedarikçi Iliskileri Derecelendirmesi’ (Supplier Engagement Rating) SER’de “A” derecesini elde eden OEDAS, Türkiye’de enerji sektöründe faaliyet gösteren sirketler arasinda en yüksek skora ulasarak zirveye yerlesti. OEDAS ayrica SER’de bu skoru elde eden Türkiye’deki sekiz sirketten biri oldu.

“Hizmetlerimizi düsük çevre etkisi ve karbon ayak iziyle sunmaya gayret ediyoruz”

OEDAS Direktörü Muzaffer Yalçin, 15 Mayis Dünya Iklim Günü dolayisiyla yaptigi açiklamada sürdürülebilirlik odakli çevre politikalari ve CDP skorlari hakkinda bilgi verdi. Iklim kriziyle mücadelede enerji dönüsümünün kritik rol üstlendigini söyleyen Yalçin, “Biz de bu dönüsümdeki kritik rolümüzün bilinciyle hareket ediyor, Avrupa Yesil Mutabakati’na paralel çevre politikalari uyguluyoruz. Bu anlayisla sagladigimiz hizmetleri en düsük çevre etkisi ve karbon ayak izi ile gerçeklestirecek sekilde sunmaya gayret ediyor, tüm paydaslarimizi da bu sürecin bir parçasi haline getiriyoruz. Bu çalismalarimiz neticesinde deger zinciri degerlendirmesinde elde ettigimiz A skoru ile de bu alanda ülkemizin öncü sirketlerinden biri olduk. Bunun yani sira dünyanin en yaygin çevre girisimlerinden biri olan CDP’nin iklim degisikligi derecelendirmesinde yalnizca bir yil gibi kisa sürede notumuzu “B”ye yükselttik. Bundan sonra deger zinciri skorumuzu korumayi ve iklim degisikligi skorumuzu da A seviyesine tasimayi hedefliyoruz. Çevre bilincinin gelistirilmesini, çevre ve dogal kaynaklarin korunmasini temel alan politikalarimizla hedefimize ulasacagimiza inaniyoruz” dedi.



Çalisanlara özel çevre egitimleri

Sera gazi emisyonlarini ve iklim degisikligi stratejilerini içeren CDP raporlarini hazirlayan OEDAS, bu süreçte ayni zamanda çevre ve toplum sagligina iliskin farkindalik egitimleri de düzenliyor. Pandemi dolayisiyla uzaktan egitim olarak planlanan egitimlerde OEDAS çalisanlarina küresel isinma, iklim degisikliginin nedenleri gibi konularda bilgi veriyor.
Kaynak: İHA