Trafik Haftasi Sehitkamil'de Senlikle Kutlandi

Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Sehitkamil Trafik Egitim Parki’nda senlik düzenlendi. Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, ögrencilerle birlikte trafik kurallari egitimlerine katildi ve akülü araç kullandi.

Trafik Haftasi Sehitkamil'de Senlikle Kutlandi
Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Sehitkamil Belediyesine bagli trafik egitim parkinda çesitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklere, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Sehitkamil Belediye Baskan Yardimcisi Fatih Ermeydan, Il Emniyet Müdürlügü Trafik Sube Müdür Yardimcisi Haci Ahmet Önel, Türkan Mehmet Akcan Ilkokulu 4. sinif ögrencileri ve Gürteks Gülsen Özakaya Anaokulu ögrencileri katildi.

Ögrencilere öncelikle trafik polisleri tarafindan teorik egitimler verildi.

Daha sonra Baskan Ridvan Fadiloglu ve Müdür Yardimcisi Haci Ahmet Önel, ögrencilerle birlikte akülü araç kullandi. Baskan Fadiloglu ile Müdür Yardimcisi Önel, ögrencilere trafik kurallariyla ilgili çesitli bilgiler verdiler, bazi uyarilarda bulundular.

“Çocuklarimizin burada almis oldugu egitimler çok önemli”

Etkinlik sonunda açiklamada bulunan Baskan Fadiloglu, “Trafik egitim parkimizi açtik açali, Emniyet Müdürlügümüzden almis oldugumuz destekle egitim vermeye devam ediyoruz. Günlük 100 ögrencimiz okullardan buraya geliyor ve özelliklede müfredata dahil edilmis sekilde okul öncesi ve 4. sinif ögrencilerimize burada egitim veriyoruz. Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde de bunu çocuklarimizla bir senlik havasinda icra ediyoruz. Ben bu konuda Trafik Sube Müdürlügümüze vermis oldugu destekler için tesekkür ediyorum ve bunun devamini diliyorum. Hakikaten alt yas grubu çocuklarimiza bu egitimleri verirsek, yarin ilerde trafik sikintisi yasamayiz, diye düsünüyorum. Hem yaya olarak hem sürücü olarak çocuklarimizin burada almis oldugu egitimler çok önemli” ifadelerini kaydetti.



“Trafik egitim parki takdire sayan”

Trafik Sube Müdür Yardimcisi Haci Ahmet Önel ise yaptigi degerlendirmede, “Böylesine anlamli bir egitim parkinin bu memlekete kazandirilmasi, ögrencilerimizin hizmetine sunulmasi takdire sayandir. Burada egitim alan çocuklarimiz, kalici bir egitimle gelecegi sekillendireceklerdir. Onun için trafik konusuyla ilgili yapmis oldugumuz bu tür kalici egitimlerin vatana ve millete fayda saglayacagini düsünüyorum. Bunun için de elimizden gelen gayreti göstermeye ve destek olmaya devam edecegiz” açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA