TGK 24. Baskanlar Kurulu Konya'da Yapildi

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 24. Baskanlar Kurulu Toplantisi Konya’da gerçeklestirildi.

TGK 24. Baskanlar Kurulu Konya'da Yapildi
Basinin sorunlarinin tartisildigi TGK 24. Baskanlar Kurulu Toplantisi Konya’da bir otelde yapildi. 9 gazeteciler federasyonu ve 86 gazeteciler cemiyetinin baskan ve temsilcilerinin bulundugu toplantiya Konya Valisi Vahdettin Özkan, TGK Genel Baskani Nuri Kolayli ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Sefa Özdemir de katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Konya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Sefa Özdemir, “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun kurulusundan bu tarafa, Konya olarak çok ciddi katkilar sagladik. Biz de Genel Baskanimiz Nuri Kolayli ile birlikte teskilatlarimizin kurulmasinda ve bu yapinin büyümesinde Konya olarak elimizden gelen gayreti gösterdik. Bugün de 24. Baskanlar Kurulu Toplantisini Konya’da yapmaktan çok mutluyuz. Ben bütün meslektaslarimizin bu Konya programindan hem Konya’yi tanima açisindan hem de bugün sorunlarimizin konusulacagi ve dertlerimizin tartisilacagi toplanti açisindan faydali olacagi kanaatindeyim” dedi.

24. Baskanlar Kurulu Toplantisinda Konya’da bulusmaktan dolayi çok mutlu olduklarini ifade eden TGK Genel Baskani Nuri Kolayli da, “Burada meslegimizin sorunlari ve dayanisma için bir arada bulunuyoruz. Meslegimizin çok fazla sorunu var. Bizim acil olarak bir meslek yasamiza ihtiyacimiz var. Yoldan geçen herhangi biri, hiçbir egitimi olmadan eline bir cep telefonu verilerek gönderildiginde ‘ben gazeteciyim’ diyebiliyor, gazeteci kimligi kazanabiliyor. Bunun düzene girmesi için bir çalisma yapiyoruz. Meslek yasasinin hazirlanmasi için bir kivilcim yaktik. Internet yasasi sorunumuz var. Aylardir meclise geldi, gelecek deniliyor ancak henüz gelmedi. Basin karti ve yipranma hakki konusunda sorunlarimiz var. Basin Ilan Kurumu’yla ilgili ve basin ilanlariyla ilgili sorunlarimiz var. Anadolu’daki gazetelerin en önemli can damarlarindan biri olan basin ilan konusu, çok kanayan yara. Bunu da Basin Ilan Kurulu’nda görev alan sevgili meslektaslarimla birlikte burada tüm detaylariyla tartisacagiz, arkadaslarimizin sorularini yanitlayacagiz. Yarin da sonuç bildirgesiyle Türkiye kamuoyuna tartismalarimizi duyuracagiz” seklinde konustu.

Böylesine nitelikli bir toplantinin Konya’da icra ediliyor olmasindan dolayi memnuniyet duydugunu söyleyen Konya Valisi Vahdettin Özkan ise “Aslinda çok dinamik bir süreç; algilar degisiyor, toplum degisiyor, beklentiler degisiyor. Hal böyle olunca sosyolojik olarak toplumun bütün kurumlari insanlarin ve toplumlarin ihtiyaçlarina göre bir refleks hissediyor. Tabiatiyla tek bir alani degil, multidisipliner bütün alanlarla, bütün sektörlerle insanlarla alakadar olan basin gibi bir kurumun hem organizasyonu hem meslek kuruluslari hem muhtevasi hem basina iliskin toplumsal beklentiler de çok dinamik bir süreçle muhatap. Bu hep böyle olmustur, tartisilmistir. Bugün de böyle, yarin da böyle olacak. Esas olan toplum olarak, meslek mensuplari olarak hep beraber bu dinamizm içinde meslek kuruluslarinin misyonu ne olmali? Basinin misyonu nedir? Bu tartismalar içinde kamu yararini esas alarak, toplumsal menfaatleri gözeterek daha kurumsal bir yapiya büründürülmesi önemli. Bu yönüyle de böylesine güzel bir netice verecek bu toplantinin da burada olmasi ilimiz açisindan da bir zenginlik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA