Sümer Mahallesi'Ne Yeni Bir Park Daha Yapildi

Nevsehir Belediyesi tarafindan Sümer Mahallesi’nde içerisinde yürüyüs yollari, dinlenme ve yesil alanlar, çocuk oyun alanlari ve futbol sahasinin bulundugu parkin yapimi tamamlandi.

Sümer Mahallesi'Ne Yeni Bir Park Daha Yapildi
Sümer Mahallesi’nde uzun yillardir atil vaziyette bulunan Güler Sokak üzerindeki kanalin her iki tarafinda bir süre önce baslatilan çevre düzenleme ve park çalismalari bitti. Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan gerçeklestirilen çalismalar çerçevesinde islah edilen kanalin her iki tarafinda olusturulan yesil bant içerisinde yürüyüs yollari yapildi. Aydinlatma sistemi ile mahalle sakinlerinin hem gündüz hem de aksam vakitlerinde yürüyüs yapmalarina olanak saglanan kanalin her iki yönüne ayrica kent mobilyalari yerlestirildi. Kanalin üst bölümüne ise yine belediye ekiplerince çocuklar için oyun alani ve sentetik çim futbol sahasi yapildi. Içerisinde çok sayida çesitli türde çiçek ve süs bitkilerinin de bulundugu parka mahalle sakinleri için spor kondisyon aletleri de yerlestirildi.

‘Mahalle Sakinleri ve Çocuklardan Tam Not’

Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran da yapimi tamamlanan parkta incelemelerde bulundu. Parka aileleri ile birlikte vakit geçiren vatandaslarla sohbet eden Savran, çocuklarla yeni yapilan suni çim futbol sahasinda futbol oynadi. Parkin yapimin duyduklari memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri ve çocuklar Baskan Savran’a tesekkür etti. Geçtigimiz yilin son aylarinda Sümer Mahallesi’ne gerçeklestirdigi ziyaret sirasinda kanal etrafinda yürüyüs yollari olusturarak yeni bir park kazandirma sözü verdigini hatirlatan Savran, verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.

Savran, 2022 yili içerisinde Nevsehir’de birçok mahallede 15’i askin yeni parkin yapimini tamamlayacaklarini ve bunun yaninda 15 mevcut parki yenileyeceklerini açikladi.

Kaynak: İHA