Somali'de 33 Saatlik Sokaga Çikma Yasagi

Somali’nin baskenti Mogadisu’da yarin yapilacak cumhurbaskanligi seçimi için 33 saatlik sokaga çikma yasagi uygulanacak.

Somali’nin baskenti Mogadisu’da 33 saat sürecek sokaga çikma yasagi uygulanacak. Polis tarafindan yapilan açiklamada, Mogadisu’daki yasagin yarin gerçeklestirilecek cumhurbaskanligi seçimi için uygulanacagi belirtildi. Polis sözcüsü Abdifatah Aden düzenlenen basin toplantisinda, sokaga çikma yasaginin bugün 21.00’de baslayacagini ve Pazartesi 06.00’ya kadar devam edecegini duyurdu. Milletvekilleri, resmi yetkililer ve güvenlik güçleri yasaktan muaf tutulacak.

Havaalaninda oy kullanilacak

Terörist gruplarin muhtemel saldirilarindan kaçinmak için milletvekilleri havaalanindaki bir hangarda oy verecek. Mevcut Cumhurbaskani Muhammed Abdullahi Muhammed, eski cumhurbaskanlari Serif Seyh Ahmed ve Hasan Seyh Mahmud da dahil olmak üzere 37 aday ile yarisacak.

Cumhurbaskanligi seçimi öncesinde 11 Mayis’ta Mogadisu’da bulunan havaalani bölgesine giderek milletvekillerine hitap eden Cumhurbaskani Muhammed’in konusmasi esnasinda yakinlarda bulunan bir kontrol noktasina bombali saldiri düzenlenmis ve en az 4 kisi hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA