Samsun'da Afet Farkindalik Egitimleri

Samsun Valiligi Il Afet ve Acil Durum(AFAD) Müdürlügü, “2022 Afet Tatbikat Yili” ve “AFAD Gönüllülük Sistemi” egitimleri düzenledi.

Samsun'da Afet Farkindalik Egitimleri
AFAD egitmenleri tarafindan okul, kurum ve kuruluslarda çalisan personellere ve ögrencilere yönelik “Afet Farkindalik Egitimleri” ile “Deprem Ani ve Afet Gönüllülük Sistemi Egitimleri” verildi.

“2022 Afet Tatbikat Yili” ve “AFAD Gönüllülük Sistemi” kapsaminda Samsun Büyüksehir Belediyesi Kent Müzesi’nde, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde, Havza ilçesi muhtarlarina, Ladik ilçesi muhtarlarina, Samsun Akpinar Egitim Müzesi, Asarcik ilçesi muhtarlarina, Çarsamba ilçesi muhtarlarina, Adalet Bakanligi Samsun T Tipi Kapali Cezaevi’nde, Ilkadim Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kurumu Müdürlügü, Canik Gökçepinar Mahallesi Merkez Cami, Bafra Tütün Müzesi Müdürlügü’nde egitimler gerçeklestirildi.

Egitimlere katilan vatandaslar AFAD gönüllüsü olmaya davet edildi.

AYDES egitimleri

Afet ve acil durumlarda tüm kaynaklarin etkin bir sekilde yönetilebilmesini, karar ve yönetim mekanizmalarinin desteklenmesini hedefleyen; cografi bilgi sistemleri üzerine insa edilen ve Türkiye Afet Müdahale Planinin (TAMP) bilisim altyapisi olarak tanimlanan web tabanli Afet Yönetim ve Karar Destek Sisteminin (AYDES) egitimlerinin de devam ettigi bildirildi.

Bu kapsamda AYDES V2 egitimleri düzenlendi.

Yapilan egitimler ile kullanicilarin AYDES V2 sistemi daha etkin ve verimli kullanmasi hedeflendi.
Kaynak: İHA