Prizde Unutulan Sarj Aleti Faciaya Neden Oldu Açiklamasi 2 Daire Küle Döndü

Bagcilar’da bir binanin çati kati dairesinde gece saatlerinde prize takilan ve unutulan sarj aleti, sabah saatlerinde patlayarak yangina sebep oldu. Kontrol altina alinmakta güçlük çekilen yangin yan binanin çatisina da siçrarken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda söndürülen daireler kullanilamaz hale geldi.

Prizde Unutulan Sarj Aleti Faciaya Neden Oldu Açiklamasi 2 Daire Küle Döndü
Yangin, sabah saat 11.00 siralarinda Bagcilar Fatih Mahallesi 1793 Sokak’ta çikti. Iddiaya göre, gece saatlerinde prize takilan sarj aleti sabah saatlerinde asiri isinarak patladi. Patlayan sarj aletinden çikan yangin kisa sürede 5 katli binanin çati katinda bulunan daireyi sardi. Çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine çok sayida itfaiye, saglik ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri yangin yeri ve çevresinde genis çapli güvenlik önlemi alirken, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yan binanin çatisina da siçrayan yangin kontrol altina alinarak yaklasik 1 saatlik çalisma sonucunda söndürüldü. Yanginda herhangi bir yaralanma ve can kaybi meydana olmazken, daireler kullanilamaz hale geldi.

“Ucundan tutustu, komsularin çatisina da siçradi”

Mahallede yasayan ve yangina müdahale etmeye çalisan Musa Ilmat, “Bu çatinin ucunda bulunan naylon parçalarindan baslayarak yandi. Perdeler falan da tutusunca komple çatiyi sardi. Aleve biz müdahale etmeye çalistik ama söndüremedik. Komsularimizin çatilarina da siçradi alevler, itfaiye ekipleri geldiler onlar müdahale ediyorlar. Neyden çiktigini bilmiyoruz ama uç kisimdan basladi ondan sonra komple yandi. Içeride yasayanlar var normalde ama o anda bostu herhalde çok sükür kimse yaralanmadi. Her sey kontrol altinda su anda” dedi.

Kaynak: İHA