(ÖZEL) Yeni Evli Çiftlerin Ilk Tercihi Spotçular Haline Geldi

Sifira yakin esyalarini satmak isteyen vatandaslarin sayisi artiyor, yeni evli çifter ise bu esyalari tercih ediyor.

(ÖZEL) Yeni Evli Çiftlerin Ilk Tercihi Spotçular Haline Geldi
Pandemi dönemiyle birlikte bosanmalarin sayisi artarken, taraflar ortada kalan ev esyalarini spotçulara satmaya yöneldi. Bosanmalardan kaynakli satilan esyalarin genelde yeni durumda olmasi, ikinci el esya satan dükkanlarda, sifira yakin esya sayisinin artmasina neden oldu. Yeni evlenecek olan çiftler ise ekonomik sebeplerden dolayi magazalar yerine, spotçulardaki sifira yakin esyalari tercih etmeye basladi.

Iyi durumdaki ikinci el esya fiyatlarinin, magazadaki esya fiyatlarina göre dörtte bir oraninda ucuz olmasi da piyasayi hizlandirdi.

“Ikinci el esyalar sifirin dörtte biri fiyatinda”

Eskisehir’de uzun yillardir ikinci el esya satan bir dükkâni isleten Mustafa Çetintas, ellerine eskiye göre daha fazla sifira yakin esya geldiginden bahsetti. Bosanmalarin ardindan evdeki esyalar yeni olsa da satmak isteyen vatandaslarin geldiginden bahseden Çetintas, bu esyalari tekrar uygun fiyattan satisa çikardiklarini söylerken su ifadeleri kullandi;

“Kimse bir ailenin dagilmasi elbette hos degil, biz de öyle esyalari almayi çok sevmeyiz, ama tabi ki geliyor. Yeni evlenenler anlasamiyor, ayriliyorlar. Onlarin esyalarini veya esya degisimi yaptiklarinda kalan esyalari almaya çalisiyoruz. Mümkün oldugunca iyi durumdaki esyalari almaya gayret ediyoruz, çok eski esyalara talep göstermiyoruz. Ne kadar düzgün esya gelirse o kadar çok talep olur. Bizdeki ikinci el esyalar sifirin dörtte biri fiyatinda. Mesela, bugün X bir markanin 9 kiloluk çamasir makinasinin fiyati 6-7 bin lirayken, bizden 2 bin liraya alabilirsiniz. Tabi ki bizdeki bir yillik, iki yillik olabilir ama bizde garanti veriyoruz. Herhangi bir sey oldugunda arkasinda duruyoruz”

“Bu sekilde daha ekonomik oluyor”

Ellerinde sifira yakin esya sayisi arttikça sadece ögrencilerin degil yeni evlenen çiftlerin de ikinci el esyalara yöneldigini anlatan Çetintas, “Yeni evli çiftler ikinci el esyalara talep gösteriyor. Biz de iyi bir esya oldugunda internet sayfalarimizda yayinliyoruz ve ayni gün içerisinde satabiliyoruz. Bu sekilde daha ekonomik oluyor. Hava ne kadar sicak olursa bizim isimizdeki sirkülasyon o kadar hizli olur. Yani bir seyi görerek aliyor millet. Biz esyayi kapinin önüne koyuyoruz, ‘Bu ne kadar güzelmis’ gelip almaya çalisiyorlar ama soguk oldugu zaman insanlar bir an önce evine ulasmaya çalisiyorlar. Biz de sifir yata, baza ve gardirop da var. Bunlar magazaya göre bizde çok daha uygun fiyatta. Biz büyük firmalar gibi 24 taksitle veremiyoruz. Biz nakit çalisiyoruz, kredi kartina çekiyoruz siz onu taksite böldürebiliyorsunuz” dedi.

Kaynak: İHA