Otto Holding, Film Ve Prodüksiyon Dünyasinda Ilk Yatirimini Yapti

Teknolojiden medyaya farkli alanlarda gelecegin is modellerine Yatirim hedefleyen Otto Holding, film ve prodüksiyon alanindaki ilk yatirimini Türkiye’nin önde gelen yapim sirketlerinden Böcek Yapim’a yapiyor.

Otto Holding, Film Ve Prodüksiyon Dünyasinda Ilk Yatirimini Yapti


Basta medya, eglence ve teknoloji olmak üzere farkli alanlarda büyümeyi hedefleyen Otto Holding, bu amaçla gerçeklestirdigi yatirimlara hiz kesmeden devam ediyor. Nisan ayinda pazar alisverisini dijital ortama tasiyan Pazardan uygulamasina yatirim yapan holdingin, odagindaki yatirim alanlarindan film ve prodüksiyon sektörüne ilk yatirimi Böcek Yapim’a oldu. Holding bu yatirimla Vizontele, Kelebegin Rüyasi, Gora, Yahsi Bati, Pek Yakinda, Ask Tesadüfleri Sever gibi sinema izleyicisinde iz birakmis çok sayida basarili prodüksiyona imza atan Böcek Yapim’in yüzde 51 hissesine sahip oldu.

Otto Holding Yönetim Kurulu Baskani Melih Dinçer, eglence alaninda özellikle sinema ve dizi sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hedeflediklerinin altini çizerek, “Türk dizileri son alti yildir yurtdisina satis ve ihracat konusunda büyük bir basari yakaladi. Biz de holding olarak bu yakalanan basarinin daha kurumsal bir yaklasimla kalici olmasini destekleyecek yeni stratejiler gelistiriyoruz. Hedefimiz eglence sektörünü yurt disina açarak nitelikli yatirimcilari sektörle bulusturmak. Sektörde film dizi gibi alanlarda yatirimlar artiyor farkli alternatiflere ihtiyaç var. Holding olarak finansman modelleri konusunda alternatif çözümler sunacagiz. Sermaye piyasasi enstrümanlarini da kullanarak çesitli fon ve kaynaklar olusturup, yüksek potansiyeli olan yapimlari desteklemeyi amaçliyoruz.

500 milyon dolar ihracata kosan Türkiye dizi ve film sektörünün önündeki en önemli sorun finansmana erisim ve yetismis insan kaynagini elinde tutarak sürdürebilir bir is modeli olusturmak. Biz, gelistirdigimiz yeni bütünlesmis is modeliyle bu soruna çözüm getirecegimize inanarak yola çiktik. Bu bütünlesmis is modelinin önemli bir ayagi dijital platformlar için önemli bir stratejik konu olan dizi ve filmlerin içine ürün yerlestirmesi ile senaryo entegrasyonlari sayesinde yeni gelir kaynaklarinin olusturulmasi olacaktir. Söz konusu yapim sirketi, yaklasik 25 yildir Türkiye’de çok ses getiren önemli yapimlari üreten tecrübeli bir prodüksiyon sirketi. Yerlesmis bir kültürü ve çok yetenekli, üretici insanlardan olusan bir kadrosu var. Bu ortaklikla birlikte, önümüzdeki dönemde yine çok ses getiren daha fazla nitelikli proje üretmeyi ve ortaya çikan yapimlari dünya sahnesinde daha güçlü sekilde konumlandirmayi hedefliyoruz” dedi.



Böcek Yapim’in kurucusu Ömer Faruk Sorak satin alma ve ortaklik süreci ile ilgili olarak, “1998’de reklam, sinema filmi, TV dizileri, TV programlari, video klipler, tanitim filmleri ve sosyal sorumluluk projeleri gelistirmek misyonu ile yola çiktik. Son 25 senede birçok basarili film, dizi ve reklam filmine imza attik. 25. Yasimizda artik büyüyen ve dijitallesen dünyada daha yenilikçi isleri hayata geçirmek ve profesyonel bir yaklasimla kendimizi sektörün ve uluslararasi yapimciligin rekabetçi kosullarina hazirlamak için gerekli olan güçlü bir ortakliga sicak bakiyorduk. Bu konuda bakis açimiz bize sadece finansman getirecek bir yapidan ziyade bizim için “akilli ortaklik” olabilecek nitelikli yatirimcilari degerlendirdigimiz bir dönemden geçtik. Yaptigimiz birçok görüsme sonrasinda bizim için hem vizyon olarak hem de gelecekte büyüme stratejimize gerek yatirimcilarinin film ve dizi endüstrisinin gelecege yönelik vizyonu gerekse yonetim kadrosunun sektör tecrübelerinin bizi hedefledigimiz uluslararasi rekabete hazirlayacak en uygun yapi oldugunu düsündügümüz söz konusu holdingin çatisi altinda olgunluk dönemi diye degerlendirdigimiz gelecek 25 yilimizi devam ettirme kararini aldik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA