Ögretmen Adaylari Matematigi Sevdirmek Için Senlik Yapti

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Eregli Egitim Fakültesi (EEF) Ilkögretim Matematik Ögretmenligi 2.sinif ögrencileri ‘Topluma Hizmet Uygulamalari Dersi’ projesi çerçevesinde 15 Temmuz Sehitleri Imam Hatip Ortaokulu ögrencilerine matematigi sevdirmek için “Matematik Senligi” düzenledi.

Ögretmen Adaylari Matematigi Sevdirmek Için Senlik Yapti
Ilkögretim Matematik Ögretmenligi 2.sinif ögrencileri, Doç. Dr. Ilhan Karatas ile 15 Temmuz Sehitleri Imam Hatip Ortaokulu Matematik Zümresi Ögretmenlerinin danismanliginda düzenlenen ‘Matematik Senligi’ hem ögretmenleri hem de ögrencileri heyecanlandirdi.

Kdz. Eregli’deki 15 Temmuz Sehitleri Imam Hatip Ortaokulu’nda projelerini gerçeklestiren üniversite ögrencileri, minik kardeslerine matematigi eglenerek ögretmek ve matematige karsi olan ön yargilarini kirmalarini saglamaya çalisti.

Okul bahçesinde belirli bir bölümünü matematige ayiran üniversite ögrencileri, ortaokul ögrencileri ile oyunlar oynadi, yarismalar ve eglenceli etkinlikler gerçeklestirdi. Matematik ögretmenligi bölümü ögrencileri ortaokul ögrencilerine matematigin sevildiginde zor olmadigini eglenceli bir sekilde anlatarak gösterdi. Ortaokul ögrencileri senlikte hem eglenceli ve heyecanli dakikalar geçirdi hem de matematik dersine karsi olan ön yargilarini kirdi. 15 Temmuz Sehitleri Imam Hatip Ortaokulu matematik ögretmenleri, BEÜ EEF Matematik Bölümü ögrencilerine düzenledikleri bu senlikten dolayi tesekkür ederken, ögrencileri için çok faydali oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA