Ögrenciler Nasa Sergisiyle Uzaya Yolculugunu Kesfetti

Engelsiz Yasam Merkezi ögrencileri, Engelliler Haftasi dolayisiyla, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde açilan dünyanin en büyük gezici uzay sergisi olan Amerika Birlesik Devletleri Ulusal Havacilik ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Uzay Sergisi’ni gezdi.

Ögrenciler Nasa Sergisiyle Uzaya Yolculugunu Kesfetti
Insanoglunun yarim asirdan daha uzun süren uzay yolculuguna sahit astronot ve kozmonotlarin kullandigi araçlarda bulunan malzemeleri, yemek aparatlari, kiyafetlerin sergilendigi, ay tasina dokunulabildigi NASA sergisi özel misafirlerini agirladi. 10-16 Mayis Engelliler Haftasi dolayisiyla, Engelsiz Yasam Merkezi’nde egitim ve tedavi gören ögrenciler, uzayi kesfeden araçlari, ekipleri ve arkasindaki bilim insanlarini tanidi, kullandiklari malzemeleri hem gördü hem de ögrendi.

Çocuklarin hayal dünyasinda farkli bir pencere açmayi, insanligin uzay macerasini kesfetmeleri ve bilime ilgilinin olusmasi hedefleniyor.

Program hakkinda bilgi veren Engelsiz Yasam Merkezi Etkinlik Sorumlusu Asiye Parsak, engelliler haftasi sebebiyle farkli bir çalisma yapmak istediklerini belirterek, “Ilk basta bizde çocuklarimizin nasil bir tepki verecegini bilmiyor ve merak ediyorduk. ‘Bilim’ zaten büyükleri dahi heyecanlandiran sihirli bir sözcük. Girdigimizde çok iyi karsilandik. Roket ve uçak modellerini gördüler ve heyecanlandilar. Rehberler esliginde sergi gezdirildi. Çocuklar uzaya çikan ilk hayvanlari görüp tanittilar, mutlu oldular. Ziyaret sonunda çocuklar ‘Bizde uçalim’, ‘Bizde uzaya gidelim’, ‘Bende roket yapacagim’ dediler. Uzayla ilgili kafalarinda bir hareketlilik olustu. Onlar için farkli bir bakis açisi oldu. Ilgisi olan çocuklarimiz okullarini ve mesleklerini buna göre tercih edebilirler” ifadelerini kullandi.

4 ay boyunca ziyarete açik

Dünya yolculugunun Türkiye duraginda Istanbul’dan sonra Büyüksehir Belediyesi’nin girisimleriyle 23 Nisan’da açilan sergi 4 ay boyunca Gaziantepliler ve komsu illerdeki meraklilariyla bulusacak.
Kaynak: İHA