NATO Disisleri Bakanlari Berlin'de Bir Araya Geliyor

NATO üyesi ülkelerinin disisleri bakanlari, Rusya-Ukrayna Savasi ile Finlandiya ve Isveç’in ittifaka üyeligini görüsmek üzere gerçeklestirilecek gayri resmi toplantiya katilmak üzere bugün Almanya’nin baskenti Berlin’e gelecek.

NATO Disisleri Bakanlari Berlin'de Bir Araya Geliyor
NATO üyesi ülkelerin disisleri bakanlari, Almanya’nin baskenti Berlin’de bugün bir araya geliyor. Almanya Federal Disisleri Bakanliginda gerçeklestirilecek Disisleri Bakanlari Gayriresmi Toplantisina NATO Genel Sekreter Yardimcisi Mircea Geoana baskanlik edecek. Toplantida güncel konular, Rusya-Ukrayna Savasi ve Finlandiya ile Isveç’in NATO’ya üyeligi ele alinacak. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Finlandiya ve Isveç’in ittifaka üyeligine "olumlu bakmiyoruz" açiklamasinin ardindan gözler Türkiye’nin tutumuna çevrilirken, oturumlara Türkiye’den Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu katilacak.

Bugün yerel saatle 18.00 siralarinda Almanya Disisleri Bakanligina gelmesi beklenen Bakanlar, saat 20.00’de Isveç ve Finlandiya Disisleri Bakanlarinin da katilimiyla gayriresmi çalisma yemeginde bulusacak.

Yarin saatler 09.00’u gösterdiginde NATO Genel Sekreter Yardimcisi ve Almanya Disisleri Bakani’nin açilis konusmalariyla NATO Disisleri Bakanlari Gayri Resmi Toplantisi gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA