Mardin'de OSB'nin Genel Kurul Toplantisi Yapildi

Mardin’de Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 13’üncü genel kurul toplantisi gerçeklestirildi.

Mardin'de OSB'nin Genel Kurul Toplantisi Yapildi
OSB Müdürlügü Konferans Salonunda gerçeklestirilen toplantiya, OSB Yönetim Kurulu Baskani Vali Mahmut Demirtas, Kiziltepe Kaymakami Hüseyin Çam, Mütesebbis Heyeti, STK temsilcileri, ilgili kamu kurum yetkilileri, üyeler ve OSB üyesi sanayiciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan toplanti genel kurul kararlarinin alinmasiyla devam etti.

Genel kurul toplantisinin açilisinda bir konusma yapan Vali Demirtas, Mardin’in sahip oldugu artilarinin çok az bir sehirde bulundugunu dile getirerek bunun yatirimcilar için büyük bir avantaj oldugunu söyledi.

Mardin’in sahip oldugu artilarinin degerlendirmesinin önemine deginen Vali Demirtas, “Mardin bir tarim, ticaret ve turizm kenti. Bu üçüncünün bir arada bulundugu kent çok az bulunur. Bu Mardin’i bizim degerlendirmemiz lazim. Mardin’i büyütmemiz lazim. Ihracatimiz 1 Milyar dolari geçmis” dedi.

Sanayicilere turizme yatirim yapma çagrisinda bulunan Vali Demirtas, “Kendimizi degistirmemiz lazim. Is adamlarimizi özellikle turizm alaninda yatirim yapmaya davet ediyorum. Çok ciddi bir para var burada. Çünkü Mardin bir açik hava müzesi. Bunu hiçbir yerde bulunmazsiniz. Bundan sonra özellikle suna inaniyorum; yurt disindan da çok ciddi anlamda turistlerin gelecegini düsünüyorum. Yavas yavas tur operatörleri Mardin’i görmek için heveslenmeye basladilar. Geçenlerde Amerika Birlesik Devletlerinde haberlerde Mardin’e yer verildi.

Bunu basarabiliriz. Bunun basarmamak için herhangi bir sebep yok” diye konustu.

Genel kurulun hayirli ve ugurlu olmasini dileyen Vali Demirtas, bunun bir nöbet degisimi oldugunu dile getirerek daha önce yönetimde yer alarak sehrin sanayisine hizmet eden üyelere tesekkür etti.

OSB Yönetim Kurulu Baskanvekili Abdulnasir Duyan’da yaptigi konusmasinda görev süresi boyunca yaptiklari çalismalari anlatti.

Konusmalarin ardindan tek listeyle gidilen seçimde mevcut baskan vekili Abdulnasir Duyan yeniden Mardin OSB Yönetim Kurulu Baskanvekilligi görevine getirildi.

Kaynak: İHA