Köpek Güzellik Yarismasinda Dehset Açiklamasi Yarismaya Katilan Köpek, Küçük Çocugun Yüzünü Parçaladi

Adana’nin Ceyhan ilçesinde düzenlenen köpek güzellik yarismasinda, bir köpegin saldirisina ugrayan 3 yasindaki Atabey Eryürekli yaralandi. Çocugun babasi, köpegin sahibi ile organizasyona ev sahipligi yapan belediye hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Köpek Güzellik Yarismasinda Dehset Açiklamasi Yarismaya Katilan Köpek, Küçük Çocugun Yüzünü Parçaladi
Ceyhan Belediyesi koordinatörlügünde Dünya Anadolu Köpek Irklari ve Kinoloji Dernegi ile Uluslararasi Avrasya Köpek Irklari Kinoloji Federasyonu is birliginde 7 Mayis tarihinde Büyük Atatürk Parki’nda "Patili Dostlar Güzellik Yarismasi" düzenlendi.

Yarisma için parka getirilen köpeklerden biri, agaca zincirli olmasina ragmen Atabey Eryürekli’ye saldirdi. Saldirinin hemen ardindan yasananlar bir vatandasin sosyal medyadan yaptigi canli yayina yansidi. Yüzünden yaralanan küçük çocuk, Ceyhan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Küçük Atabey, buradaki müdahalenin ardindan Adana Sehir Hastanesi Plastik Cerrahi Servisine sevk edildi.

"En ciddi yarasi göz kapagi yirtilmasi"

Baba Fatih Eryürekli, çok talihsiz bir olay yasadiklarini belirterek, "Rabbim evladimizi bize bagisladi sükürler olsun. Olay neticesinde yavrumuz yaralandi. Köpek saldirisindan sonra ugradiktan sonra Adana Sehir Hastanesinde gerekli müdahaleler yapildi. Evladimizin en önemlisi, en ciddi yarasi göz kapagi yirtilmasi ve sükürler olsun ki gözünde su anda ilk verilere göre herhangi bir sey yok. Kafasinda, yanaginda 2 adet yarasi var, kolunda ve ayaginda çesitli yaralar meydana geldi. Sükür duaciyiz, saglik durumu her geçen gün iyiye gitmekte, insallah çok daha iyiye gidecegiz. Çesitli psikolojik desteklerimizi aliyoruz. En kisa zamanda atlatacagimiza inaniyoruz" dedi.



"Kimse bizimle iletisime geçmedi"

Köpegin sahibi ve organizasyona ev sahipligi yapan Ceyhan Belediyesi görevlileri hakkinda suç duyurusunda bulunduklarini belirten Eryürekli, sunlari kaydetti:

"Bu konunun pesini birakmayacagiz, derdimiz herhangi bir sey degil. Bir daha bu olay yasanmasin, kimsenin cani yanmasin, aileler üzülmesin. Olayla ilgili çesitli seyler duyduk, cam kirigi batmasi gibi ifadeler verilmis. Böyle bir sey kesinlikle yok, raporlarda da belirtiliyor, tamamiyla köpek saldirisiyla olusan yaralar. Yetkililerden kimse bizimle iletisime geçmedi, en büyük üzüntümüz bu. Iletisime geçmedikleri için çok üzülüyoruz."

"Hiçbir sey olmamis gibi etkinlik devam etti"

Avukat Burcu Eryürekli ise en hizli sekilde sorumlularin ceza almasini saglamak istediklerini belirtti.

Eryürekli, "Olay anini sosyal medya üzerinden canli yayin yapan kisi Atabey’e köpegin nasil saldirdigini korkulu bir sekilde etrafa söyleyip, köpeklerden uzaklasmalarini söylüyor. Olay esnasinda etkinligin devam ettigini sunucunun köpek saldirisi olmadigini, çocugun yere düsüp basini vurdugunu söyleyerek hiçbir sey olmamis gibi etkinlik devam etti. Cep telefonu ile yayin yapan vatandas da sunucuya hitaben, yalaniniz batsin Allah’tan ki canli yayin açikti herkes gördü köpegin çocuga saldirdigini yüzünü parçaladigini" diyerek tepkisini gösterdi.
Kaynak: İHA