Kizilay Genel Baskani Kinik Açiklamasi 'Küresel Vicdanin Sesi Olmak Için Variz'

Kizilay Genel Baskani Kerem Kinik, dünyanin pek çok yerinde yasanan insanlik krizlerinin yeterli ilgiyi görmedigini belirterek, “Küresel vicdanin sesi olmak için variz” dedi.

Kizilay Genel Baskani Kinik Açiklamasi 'Küresel Vicdanin Sesi Olmak Için Variz'
Türk Kizilay’inin 103. Genel Kurulu, Ankara Congresium’da gerçeklestirildi.

Burada konusan Kinik, merhameti yasatmak ve küresel vicdanin sesi olmak için dünyadaki bütün insanlarin yardimina kostuklarini belirtti.

Dünyada 5 yasina gelmeden yaklasik 5,5 milyon bebegin hayatini kaybettigini söyleyen Kinik, “2018 yilinda dünyada yaklasik 70 milyon silah zoruyla evini barkini terk etmek durumunda kalmis olan insan vardi. Bugün bu sayi Ukrayna’yla beraber 100 milyona çikti. Bugün ekonomik sebeplerle ülkesini terk eden göçmen sayisi 300 milyona yaklasti. Her aksam 900 milyon insan basini yastiga aç olarak koyuyor. 1 milyar insanin temiz içme suyuna erisimi yok. 200 milyon çocuk okula gidemiyor. Dünyada 5 yasina varmadan yaklasik 5,5 milyon bebegi önlenebilir sebeplerle kaybediyoruz. Açlik, yoksulluk, sömürü, insanin bir köle gibi çalistirilmasi bu dünyanin artik rutinlerinden oldu” ifadelerini kullandi.

Küresel vicdani ve dayanismayi uyandirmak için çalistiklarini ifade eden Kinik, “Bugün Sahra Alti Afrika’sinda, Çad gölü havzasinda, Etiyopya Tigre bölgesinde, dünyanin pek çok cografyasinda, Banglades’te, Somali’de, çok farkli cografyalarda yasanan insani krizler ne yazik ki gereken ilgiyi görmüyor. Küresel vicdani uyandirmak, küresel dayanismayi güçlendirmek, insanligi insanligin farkinda olacak sekilde uyandirmak ve harekete geçirmek durumundayiz” dedi.

Genel Kurula Kizilay Genel Baskani Kerem Kinik’in yani sira Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay ve Saglik Bakani Fahrettin Koca da katildi.

Kaynak: İHA