Kapadokya'yi Gezen Ögrenciler Hayran Kaldi

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya’yi gezen ögrenciler, bölgeye hayran kaldi.

Kapadokya'yi Gezen Ögrenciler Hayran Kaldi
Okullarin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenledikleri yurt gezilerinin gözde mekanlarindan olan Kapadokya’ya son iki yildir pandemi nedeniyle yapilamayan ögrenci turlari bu yil artarak devam ediyor. Sicak hava balonlarinin yani sira tarihi ve kültürel yapilariyla insanlari mest eden Kapadokya bölgesine gelen ögrenciler, ileride gönüllü turizm elçisi olacaklarini söylediler. Bölgeyi gezen 10. sinif ögrencisi Ecrin Bolu, “Kapadokya çok güzel. Her yerin altinda bir tarih yatiyor” derken, balona binen ögrencilerden Ayse Betül Türkoglu da, "Servis bizi saat üç buçukta aldi. Balonlarin hazirlanmasini bekledik. Daha sonra bir saat Kapadokya’yi havadan gezdik” dedi.

Kapadokya’ya ikinci kez geldigini söyleyen Halime Ebrar, “Kapadokya’ya daha önce de gelmistim. Kapadokya’yi çok sevdim. Peribacalari çok güzel. Kapilari küçücük. Içinde bir sürü sey var. Döndügümde buralari büyüleyici bir yer diye anlatirim. Her yerin ayri bir hikâyesi var” seklinde konustu.

Bölgede ögrenci gruplarinin yogun oldugunu söyleyen Turist Rehberi Sevda Aksoy, bu hareketliligin mayis ve haziran aylarinda devam edecegini kaydetti.

Aksoy, “Yerli turistlerin kültür turizmine olan ilgisi bizleri mutlu ediyor. Haziran ayinin da bu sekilde devam edecegini düsünüyoruz. Son dönemlerde ögrenci gruplarimiz da Kapadokya’ya yogun ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA