Kantin Görevlilerine Hijyen Egitimi Verildi.

Bilecik Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan ’Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kurallari Yönetmeligi’ çerçevesinde Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kantincilere hijyen egitimi verildi.

Kantin Görevlilerine Hijyen Egitimi Verildi.
‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kurallari Yönetmeligi’ geregi 2013 yilindan itibaren egitim ögretim kurumlari bünyesindeki gida isletmelerinde çalisan personele, Tarim ve Orman Bakanligi koordinasyonunda Milli Egitim Bakanligi ve Saglik Bakanligiyla birlikte ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kurallari Egitimi’ veriliyor.

2020-2021 yillari arasinda ülkemiz ve dünyada yasanmakta olan korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle okullarin kapali olmasi sonucunda okul gida isletmelerine yönelik egitim çalismalarina ara verilmisti. Pandemi sonrasi egitimlere yeniden baslanarak, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlügü Toplanti Salonu’nda konunun uzmanlari tarafindan egitim gerçeklestirildi.

Bilecik Il Milli Egitim Müdürü, Tarim ve Orman Il Müdürü Necmettin Yoldas ve Il Saglik Müdürü Ferhat Damkaci egitimi bizzat takip ederek sonunda katilimcilara sertifikalarini takdim etti.

Egitim, müdürler ve katilimcilar ile çekilen hatira fotografiyla sona erdi.
Kaynak: İHA