Havalandirma Boslugundan Kurtarilmasini Sagladigi Yavru Kediyi Sahiplendi

Kocaeli’de apartmanin havalandirma bosluguna giren yavru kedi, itfaiye ekipleri tarafindan kurtarildi. Kedinin kurtarilmasi için ekipleri çagiran apartman sakini Emine Iyci, yavruyu sahiplenip ismini de ’Masum’ koydu.

Havalandirma Boslugundan Kurtarilmasini Sagladigi Yavru Kediyi Sahiplendi
Olay, gece 02.00 siralarinda Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan Yavuz Sultan Mahallesi Manolya Sokak üzerindeki bir apartmanda meydana geldi. Apartmanda yasayan Emine Iyci, yavru kedi sesi duydu. Iyci, sesin nereden geldigine emin olamayinca durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne haber verdi. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kocaeli Büyüksehir Itfaiyesi ekipleri sesin apartmanin havalandirma boslugundan geldigini tespit etti. Bunun üzerine duvari kiran ekipler uzun ugraslar neticesinde yavru kediye ulasip bulundugu yerden çikardi. Minik kedinin kurtarilma ani yürekleri isitti. Bunun üzerine Emine Iyci, kediyi sahiplenmeye karar verdi. Itfaiye ekipleri kediyi kendisine teslim etti. Ismi ’Masum’ konulan minik kedi, kurtarildiktan sonra yeni yuvasina kavusmus oldu.

"Kediyi sahiplenmeye karar verdik"

Emine Iyci, “Dün gece 4-12 vardiyasinda çalisiyordum. Isten geldigimde lavaboda kedi sesi duydum. Sonra sabah 4’e, 5’e kadar dinledim. Sesin nereden geldigini tam anlayamadim. Sabah oldugunda da alt kat komsuma, ‘Sizde yavru kedi mi var’ dedim. Alt komsumuz da ‘Bizde kedi var ama lavabo tarafinda bakmiyorum’ dedi.

Bugün itfaiye çagirip yavru kediye baktirmasini söyledim. O da bazi sorunlardan dolayi unutmus, gece bakmak aklina gelmis. Sonrasinda da ben 4-12 vardiyasindan dönüp gece 1’de eve geldim. Beraber itfaiye çagirdik. Su an bulundugumuz daire ablamin dairesi. Alt kat komsum da ablamin kiracisi. Itfaiye ve polis yardimiyla ablamin dairesinde havalandirma boslugunu kirarak yavru kediyi buradan kurtardik. Itfaiyeciler bize kediyi teslim ettikten sonra biz de sahiplenmeye karar verdik. Hayvan sevgisine sahibiz. Ismini de ’Masum’ koyduk. Duvarin kirilmasina izin verdigi için ablama çok tesekkür ederim. Alt kattaki kiracimiza çok tesekkür ederim. Itfaiyecilerimize ve polislerimize de çok tesekkür ederim. Saat su an 02.30 ve bizi kirmayip, bu saatte hepsi çok ugrastilar, Allah hepsinden bin kere razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA