Gönüllülerden Çocuklara Armagan Açiklamasi 'Nilüfer'den Masallar'

Nilüfer Kent Konseyi Okuma Grubu ile Çocuk Okuma Grubu’nun gönüllü katilimcilarinin uzun ugraslar sonunda ortaya çikardigi “Nilüfer’den Masallar” isimli resimli masal kitabinin tanitimi yapildi.

Gönüllülerden Çocuklara Armagan Açiklamasi 'Nilüfer'den Masallar'
Türkiye’de örnek çalismalarin altina imza atan Nilüfer Kent Konseyi, yine çok özel bir projeyi hayata geçirdi. Nilüfer Kent Konseyi Melih Elal Okuma Grubu ile Cevdet Irketi Çocuk Okuma Grubu, büyük bir dayanisma örnegi sergileyerek çocuklara bir masal kitabi kazandirdi. Melih Elal Okuma Grubu’nun gönüllü katilimcilari, pandemi dönemi boyunca bos durmadi ve yine gönüllü egitmenler esliginde uzun süren atölye çalismalari gerçeklestirdi. Bu atölyeler sonucunda ortaya birbirinden güzel masallar ortaya çikti. Cevdet Irketi Çocuk Okuma Grubu da, ortaya çikan bu masallara yeteneklerini sergileyerek özel resimler çizdi. Çocuklarin bazi resimlerine uzmanlar da destek verdi. Bu örnek çalismanin sonucunda ortaya çikan “Nilüfer’den Masallar” isimli masal kitabi, Nilüfer Belediyesi’nin de destegiyle Nilüfer Kent Konseyi tarafindan basildi. Kitabin tanitimi, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ile Nilüfer Kent Konseyi Baskani Neslihan Binbas’in da yer aldigi bulusmada yapildi. Nilüfer Kent Konseyi’ndeki tanitimda gönüllüleri yalniz birakmayan Baskan Erdem, onlarin bu gururlu gününde mutlulugunu paylasti.

Kitabin ortaya çikmasinda emegi geçen herkesi kutlayan Baskan Turgay Erdem, “Sizler, ne güzel insanlarsiniz. Çocuklarimizla, yazarlarimizla, çizerlerimizle birlikte çok güzel eser ortaya çikmis. Bu güzel masallari düsündügünüz, yazdiginiz ve hayata geçirdiginiz için sizlere tesekkür ediyorum. Çok mutlu oldum” diye konustu.

Kitabi ilgiyle inceleyen Baskan Turgay Erdem, kitaptan bir masali da okudu.

Imece ruh ile paylasmanin ve basarmanin çok keyifli oldugunu belirten Nilüfer Kent Konseyi Baskani Neslihan Binbas da, “Bugün, bizim en güzel günlerimizden biri. Nilüfer’deki gülümseyen insanlar güzel bir is basardi. Emeklerini ve ruhlarini katarak hem yazdilar hem çizdiler. Enerjinize, emeginize saglik. Bize umut veriyorsunuz. Iyi ki birlikteyiz” dedi.

Kitapta yer alan masallar, ayni zamanda seslendirildi. Kitapta yer alan QR kod, cep telefonu kamerasi ile okutularak, sesli masallara erisim saglanabiliyor. “Nilüfer’den Masallar” kitabina sahip olmak isteyenler, Nilüfer Kent Konseyi’nden bu özel kitabi alabilecek.
Kaynak: İHA