Dogu Anadolu Erzurum Kitap Fuari Açildi

Erzurum Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi Dogu Anadolu Erzurum Kitap Fuari, gerçeklestirilen törenle açildi.

Dogu Anadolu Erzurum Kitap Fuari Açildi
Uluslararasi Recep Tayyip Erdogan Fuar Merkezi’ndeki kitap fuarinin açilisina katilan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, burada yaptigi konusmada, “Inancimizin bizlere ilk emri ‘Oku’ olmustur. Çünkü biliyoruz ki okuyan, kitapla yetisen nesiller basari dolu ve iyi bir gelecege dogru kosan insanlar olacaktir. Çagimiz bilgi çagidir, bilgi güç demektir. Bilgiyi üreten, bilgiye sahip olan dünyaya da yön verecektir. Ecdadimiz da hep bilgiyi ürettigi gibi hem korumus hem de gelistirmistir. Bilgi ile birlikte büyümüs ve güçlenmislerdir” dedi.

Erzurum’un bir ilim ve bilim sehri oldugunu kaydeden Bakan Kurum, sözlerine söyle devam etti: “Erzurum da sahip oldugu birçok medreselerle tarihte her zaman okumaya, bilime hep önem vermistir. Iste bugün Erzurum’da; bu tür organizasyonlarin, fuarlarin düzenlenmesi bu ilim ögrenme geleneginin en canli ve en güzel örneklerinden biridir. Biliyoruz ki kitap fuarlari da her zaman okuyucular ile yazarlari bulusturan en güzel mekânlar olmustur. Insallah Erzurum Kitap Fuarimiz da Türkiye’nin en kiymetli hocalari, ülkemizin yetistirdigi en büyük yazar, sair ve edebiyatçilar burada, Erzurumlu kardeslerimizle bulusacak, imza günü ve söylesiler gerçeklestirecek.”

Baskan Sekmen: “Kentleri gelecege tasiyan en önemli unsur; tarihi ve kültürel miraslaridir”

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen de, “Bir sehre gerçek kimligini kazandiran unsurlarin basinda o kentin tarihi ve kültürel mirasi gelir” dedi.

“Yillarin birikimi olarak meydana gelen bu miras, o sehrin bilincini olusturarak kenti gelecege tasir” diyen Baskan Sekmen, söyle devam etti:

“Bu bakimdan sehrin dünü hakkinda fikir sahibi olmak bugünü hakkinda dogru tahliller yapmayi saglar. Erzurum, tarihi süreçteki konumu ve birikimi dikkate alindiginda kendisinden güç alinabilecek kiymetli bir mirasa sahiptir. Bizler kültür, tarih ve medeniyet kentindeki bu mirasi gelecek nesillere tasimak adina okuyan bir neslin insasi için çaba harcamaktayiz. Düsünce, sanat ve kültür gibi pek çok alanda önemli isimlere besiklik eden Erzurum’un kültürel ve irfani veçhesini aydinliga çikarmak adina olusturulan Kitap Fuari Projesi ile ülkemizin yetistirdigi önemli fikir adamlari, yazarlar ve yayin evlerini bilgi kenti Erzurum’da bir araya getirdik. Bilgi ve kültür sehri Erzurum’da kitap okuma aliskanliginin yayginlasmasi adina sürdürdügümüz Dogu Anadolu Erzurum Kitap Fuari, bu yil da büyük yayin evleri ve ünlü yazarlarla okuyucularla bulusacak. Dogu Anadolu Erzurum Kitap Fuari, 9 gün boyunca seçkin yazarlari okuyucuyla bulusturacak. 3 holde 9 bin metrekare alanda gerçeklestirilecek olan fuarimizda 100 yayin evinin kiymetli eserleri okuyuculara ‘Merhaba’ diyecek. Fuarimizin onur konugu ‘2016 Yili Kültür Bakanligi Siir ve Çeviri Ödülü’ sahibi Erzurumlu Sair Cahit Koytak’tir. Ayrica fuarimiza istirak edecek olan Pelin Çift, Erhan Afyoncu, Ihsan Süreyya Sirma, Ismail Kara, Mustafa Armagan, Mehmet Emin Ay, Haydar Ergülen, Vehbi Vakkasoglu, Serdar Tuncer gibi pek çok yazar, sair, edebiyatçi, sanatçi, gazeteci ve arastirmaci da imza ve söylesi yapacaklar. Fuarimiza disardan çok güçlü misafirlerimiz de katilacagi gibi Erzurum’un yetistirdigi birçok yazar ve sair de imza ve söylesilerde hayranlariyla bulusacak.”

Konusmalarin ardindan kitap fuarinin açilisi yapildi.
Kaynak: İHA