Dogaseverler Poyrazlar'da Tekne Turuna Çikabilecek

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Büyüksehir’in Poyrazlar Gölü içinde vatandaslari gezintiye çikaracak bir tekne hizmete alacagi açiklandi. Yüce, "Yaban hayati, dinlenme, doga yürüyüsü noktamiz Poyrazlar Gölü içindeki bu hizmet vatandaslarimiza essiz bir deneyim sunacak" dedi.

Dogaseverler Poyrazlar'da Tekne Turuna Çikabilecek
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, dünyanin en nadide iklim ve toprak yapisina sahip olan Sakarya’nin güzelliklerini ön plana çikariyor. Doga harikasi alanlari dokunuslariyla güzellestiren ve sosyal donati alanlarinin sayisini artiran Büyüksehir, Sakarya Il Ormani’ndan sonra bu kez Poyrazlar Tabiat Parki’na yenilik katiyor. Doga harikasi gölde hizmete alinacak olan bir gezi teknesiyle Sakaryali dogaseverler bölgeyi kesfedecek. Tekne günün belirli saatlerinde turlara çikacak. Konuyla ilgili detaylari Büyüksehir Mayis Ayi Olagan Meclisi’nde açiklayan Baskan Ekrem Yüce, tüm vatandaslar için essiz bir deneyim sunacaklarini söyledi.



Turizm alaninda öncü sehir olma hedefinden bahseden Baskan Yüce, "Bildiginiz üzere Sakarya’da güzelim dogamizi ön plana çikarmak, bu güzelligi önce sehrimize, sonra ülkemize ve sonra da dünyaya göstermek adina önemli adimlar atiyoruz. Öncelikle ’spor sehri’ olarak anilmaya basladik ve sonra turizm alaninda yürüttügümüz çalismalarla ön plana çiktik. Kuracagimiz yeni tesis ve yatirimlarla turizm alaninda da bir numara olmayi hedefliyoruz. Göllerimiz, akarsularimiz, yaylalarimiz, ormanlarimiz gerçekten bir baska. Bu güzellikleri yasatmak, göstermek için adimlarimiz hep devam edecek" dedi.

Yüce, "Bozulmamis yapisi, dogasi sayesinde hemserilerimizin piknik yapmak, dinlenme, doga yürüyüsü yapmak, yaban hayati gözlemciligi yapmak, çesitli spor aktivitelerini gerçeklestirmek için sik sik tercih ettigi Poyrazlar Gölü Tabiat Parkina bir gezin teknesi kuracak ve hemserilerimize hizmet verecegiz. Bu dogaseverle için essiz bir deneyim olacak. Teknemiz göl çevresinde, dogayi tanitan ve anlatan gezilere çikacak. Çok yakin bir zamanda insallah çalismalarimizi bitirecegiz. Tüm Sakarya’miza hayirli, ugurlu olsun. Ne diyoruz sloganimiz, Sakarya bizim evimiz, dünyayi misafir ederiz" diye konustu.

Kaynak: İHA