Çorumlu Eczacilar Ata'nin Huzuruna Çikti

Çorum Eczaci Odasi, bilimsel eczaciligin 183. Yildönümü, Eczacilik Günü ve Haftasi kutlamalari çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çikti.

Çorumlu Eczacilar Ata'nin Huzuruna Çikti
Çorum’da 10-16 Mayis tarihleri arasinda çesitli programlarla kutlanmaya baslanan bilimsel eczaciligin 183. Yildönümü, Eczacilik Günü ve Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Çorum Eczaci Odasi tarafindan Atatürk Aniti’nda tören düzenlendi.

Eczaci Odasi Baskani Ecz. Sefkat Güler, Yönetim Kurulu üyeleri ve oda üyesi eczacilarin katildigi törende ilk olarak Atatürk Aniti’na çelenk sunuldu.

Saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi’nin okundugu etkinlige katilanlara tesekkür eden Baskan Güler, tüm meslektaslarinin haftasi ve gününü kutlayarak Çorum’da mesleklerinin daha iyi noktaya getirmek için ellerinden gelen her türlü çalismayi gösterdiklerini vurguladi.

Türkiye’de bilimsel eczaciligin 1839 yilinda baslayarak günümüze kadar geldigini ve bu süreçte eczacilarin fedakarca ve özveriyle çalistigini dile getiren Güler, eczaciligin 183 yildir toplum sagliginda önemini daima ispat ettigini de belirterek; “Eczacilik sagligin sürdürülebilirligini saglamistir. Eczacilik meslegi bilimin isiginda topluma, halkimiza daima saglik alaninda ilaçla tedavide üzerine düseni yapmistir. Tüm ülkedeki eczacilarimiz geçirdigimiz pandemi sürecinde 7/24 kesintisiz çalisti. Tüm eczacilarimiz görevlerini özveriyle yerine getirdiler. Kaybettigimiz eczacilarimiz, eczaci teknisyenlerimiz oldu. Atamizin huzurunda hepsini rahmetle, minnetle aniyoruz. Mekanlari cennet olsun” diye konustu.

Çorum’da Eczacilik Haftasi’nda geleneksel hale getirilen pide-ayran ikrami ise Yunus Emre Parki içinde bulunan kafede gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA